• Inelul de 400 de lire sterline va veni cu o durată de viață a bateriei de până la șapte zile.
  • Acesta are apoi capacitatea de a evalua starea de bine a unei persoane și de a furniza un scor energetic” care va varia de la 1 la 100.
  • Samsung spune că utilizatorii pot, de asemenea, să facă fotografii sau să oprească alarma ceasurilor prin ciupirea degetelor.

Samsung a devenit primul gigant tehnologic care lansează un inel inteligent – care poate urmări somnul, mișcarea, perioadele și ritmul cardiac, scrie Sky News.

Compania sud-coreeană a lansat marți Galaxy Ring, ca parte a celei mai recente tehnologii portabile – a fost anunțat și noul Galaxy Watch Ultra. Acesta a declarat că inelul de 400 de lire sterline, care este programat pentru lansare la sfârșitul acestei luni, va veni cu o durată de viață a bateriei de până la șapte zile și este proiectat pentru a fi purtat 24 de ore pe zi pentru a ajuta utilizatorii să monitorizeze statisticile lor de sănătate în timpul zilei, dar, de asemenea, în timp ce dorm.

Disponibil în trei culori – auriu, argintiu și negru – și nouă mărimi, inelul folosește tehnologia artificială (AI) pentru a analiza datele biometrice colectate de la persoana care poartă dispozitivul și se conectează la aplicația de sănătate Samsung.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Acesta are apoi capacitatea de a evalua starea de bine a unei persoane și de a furniza un scor energetic” care va varia de la 1 la 100 și de a face recomandări precum un antrenor virtual de fitness.

În afară de fitness, Samsung spune că utilizatorii pot, de asemenea, să facă fotografii sau să oprească alarma ceasurilor prin ciupirea degetelor.

Deși inelele inteligente nu sunt o noutate – membrii echipei Angliei au fost văzuți purtând un inel de urmărire, de la compania finlandeză de tehnologie a sănătății Oura, în timpul antrenamentelor pentru Euro 2024 luna trecută – Samsung este primul dintre companiile mai mari precum Apple și Google care lansează tehnologia.

Decizia de a face acest lucru a fost numită un pariu interesant” de către expertul din industrie, Ben Wood, analist șef la CCS Insight.

Wood a declarat că inelul inteligent are un punct de vânzare puternic, deoarece mulți oameni nu poartă smartwatch-uri la culcare, astfel încât lipsesc datele de somn potențial utile, dar complexitățile uriașe” din jurul tehnologiei încă o face o lansare riscantă.