• Giganții Amazon, Apple, Facebook și Google vor fi audiați miercuri pentru încălcarea legii antitrust.
  • Comisia Judiciară a adunat sute de ore de interviuri și peste 1.3 milioane de documente despre companii și directorii lor.
  • Fostul consilier de la Comisia Federală de Comunicații a declarat că este o situație similiară cu audierea „Big Tabacco” din 1994.

Giganții Amazon, Apple, Facebook și Google vor fi audiați online, în cursul zilei de miercuri, pe tema încălcării legii antitrust – legea concurenței libere.

Astfel, Jeff Bezos de la Amazon, Tim Cook de la Apple, Mark Zuckerberg de la Facebook și Sundar Pichai de la Google vor fi nevoiți să-și apere, în fața Congresului, afacerile cu activitate domninantă în industria social media, relatează The New York Times.

Membrii Comisiei Judiciare au adunat sute de ore de interviuri și peste 1.3 milioane de documente despre companiile gigant, dar și despre directorii acestora. Investigația s-a derulat pe parcursul unui an.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES
BEYONCE LANSEAZĂ UN NOU ALBUM
FORȚA DE REACȚIE NATO POATE INTRA ÎN ROMÂNIA

Cei patru afaceriști vor apărea, pentru prima oară împreună, în fața Congresului pentru a-și justifica activitățile și pentru a-și apăra afacerile.

Audierea celor patru giganți este cea mai agresivă replică a Guvernului la adresa companiilor din zona tech, după încercarea de a distruge Microsoft în urmă cu 20 de ani.

Gigi Sohn, un fost consilier de la Comisia Federală de Comunicații, spune că „Ceea ce se întâmplă acum este similar cu audierea Big Tabacco”.

Big Tabacco a avut loc în 1994, când au fost audiați directorii celor mai mari 7 companii de tutun din America. Aceștia au afirmat în timpul audierii că nu credeau că țigările ar putea crea dependență.