• SpaceX a lansat misiunea de recuperare a astronauților Butch Wilmore și Suni Williams, blocați pe Stația Spațială Internațională (ISS) din luna iunie.
  • Capsula Dragon a decolat din Cape Canaveral, Florida, după ce o defecțiune a Boeing Starliner a necesitat un zbor de urgență.
  • Se așteaptă ca Dragonul să se andocheze cu ISS duminică seara, transportând provizii pentru cei doi astronauți.

SpaceX a lansat cu succes misiunea de recuperare a doi astronauți blocați pe Stația Spațială Internațională (ISS) din luna iunie. Capsula Dragon, destinată astronauților Butch Wilmore și Suni Williams, a decolat sâmbătă din Cape Canaveral, Florida. Inițial, misiunea lor pe ISS era planificată să dureze aproximativ opt zile, dar a fost extinsă din cauza unei defecțiuni la Boeing Starliner, care a revenit pe Pământ fără echipaj, ca măsură de precauție, scrie BBC.

Astronautul NASA Nick Hague și cosmonautul rus Alexander Gorbunov transportă provizii proaspete pentru Wilmore și Williams și se preconizează că aceștia vor reveni pe Pământ în februarie. Lansarea Dragonului a fost inițial programată pentru joi, dar a fost amânată din cauza uraganului Helene, care a provocat distrugeri semnificative în Florida și în statele adiacente. SpaceX, compania fondată de Elon Musk, realizează zboruri regulate către ISS la fiecare șase luni, iar Dragonul se așteaptă să se andocheze cu stația spațială duminică seara, în jurul orei 21:30 GMT.

În conformitate cu un acord între NASA și Roscosmos, agenția spațială rusă, navele Soyuz transportă câte un astronaut NASA pentru fiecare misiune către ISS, în timp ce un cosmonaut rus zboară cu fiecare capsulă Dragon cu patru locuri.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
PROMISIUNILE KAMALEI
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Citește și