În urmă cu 12 ani, SpaceX trimitea prima rachetă privată pe orbită

Azi auzi la tot pasul de SpaceX, dar acum 12 ani, Elon Musk era destul de strâmtorat. Tesla înghițea sume mari de bani, iar până la 28 septembrie 2008 SpaceX încă nu livrase nimic pe orbită.

Totul s-a schimbat odată cu lansarea Falcon 1, prima rachetă privată care a ajuns pe orbită în jurul Pământului.

Ține minte că era acum 12 ani, așa că o întrerupere a stream-ului video n-a surprins pe nimeni. Falcon 1 era concepută integral de SpaceX, dar era la a patra tentativă de a ajunge pe orbită.

Ca să demonstreze capacitățile rachetei, Falcon 1 a dus pe orbită o încărcătură de test. Abia un an mai târziu a venit și prima misiune comercială, când Falcon 1 a dus pe orbită un satelit malaezian.

90 de milioane de dolari au fost investiți în construcția rachetei și a fost doar începutul pentru flota de vehicule spațiale pe care o are astăzi SpaceX.

Acesta e doar primul pas pentru SpaceX, am demonstrat că putem ajunge pe orbită și o să continuăm s-o facem. Am arătat că am eliminat orice eroare de design. E doar primul pas pentru SpaceX. Anul viitor vom face prima lansare din programul de transport pe orbită al NASA, spune Elon Musk.

Exit mobile version