• În urma studiului, reiese că angajații preferă ChatGPT în proporție de 35%.
  • Studiul de la Universitatea Purdue a fost prezentat la conferința Computer-Human Interaction.
  • Studiul arată că angajații au detectat greșelile generate de A.I. în proporție de 39%.

Un studiu arată că 52% dintre răspunsurile ChatGPT la întrebările de programare sunt greșite. Asta spun cei de la Universitatea Purdue, care au prezentat datele la conferința Computer-Human Interaction.

Ce prezintă studiul?

Semnalul de alarmă a fost tras când cei de la Stack Overflow, expreți în domeniul tehnologic, dar și buni consilieri în programare, au fost nevoiți să concedieze aproape 30% din personalul său anul trecut. Cauza? Însăși consilierii foloseau ChatGPT pentru a le ușura munca.

Acesta este doar un caz, cei drept, însă destul ca să-i motiveze pe cei de la Universitatea Purdue să investigheze cazul. Astfel, în urma intervievării angajaților de la Stack Overflow, dar nu numai, a reieșit faptul că aceștia preferau ChatGPT în proporție de 35% și că nu au detectat greșelile generate de A.I. în proporție de 39%. Și vine aceeași întrebare în minte – Robot vs. Om, cine câștigă?

Recomandări

TRUMP RESPINGE SONDAJELE
DIASPORA FACE DIFERENȚA
VIITORUL MOLDOVEI SE DECIDE
NOVO, CONTRA OBEZITĂȚII
SĂNĂTATE CU ORICE CHIP
UNDE MĂNÂNCI AZI?

Asta aduce aminte de anii 50′ când au apărut primele calculatoare, gigantice ce-i drept, dar puteau face calcule. Presa a bubuit, „vin roboții peste noi” și alte titluri de pe vremea când nu exista clickbait. Toată povestea s-a stins când jurnaliștii adunați în fața măreței mașinării, au rămas șocați să vadă că acest calculator… aduna. De ce povestea asta și de ce acum? Pentru că în prezent tehnologia a evoluat considerabil, și cu siguranță are șanse să preia frâiele din punct de vedere profesional, dar nu încă. În anii 50′ mergea ca un nou-născut, de-a bușilea. Acum, a învățat să-și mențină echilibrul și să meargă pe 2 picioare.

Citește și