• 50% dintre angajați se tem că A.I. îi va înlocui la lcourile de muncă.
  • Angajările pentru domeniul A.I. au crescut cu 323% în ultimii opt ani.
  • 71% dintre directori preferă să angajeze un lucrător mai puțin experimentat, dar cu competențe A.I.

Angajații folosesc în secret Inteligența Artificială la locul de muncă, de teamă că aceasta îi face să pară ușor de înlocuit. Asta arată un nou studiu Microsoft și LinkedIn. Cele două companii au publicat Indexul anual al tendințelor în domeniul muncii, care a analizat efectele Inteligenței Artificiale asupra pieței muncii prin intermediul unui sondaj efectuat pe 31.000 de persoane din 31 de țări.

Ce spune studiul?

Acesta a constatat că, deși 75% dintre lucrători folosesc A.I. la locul de muncă, peste jumătate dintre respondenți nu vor să recunoască faptul că o folosesc pentru cele mai importante sarcini ale lor. Acest lucru se datorează faptului că 53% dintre cei care folosesc A.I. la locul de muncă pentru cele mai importante sarcini ale lor sunt îngrijorați că îi face să pară ușor de înlocuit. În plus, aproape jumătate dintre profesioniști sunt îngrijorați de faptul că A.I. le va înlocui locurile de muncă și se gândesc să renunțe la posturile actuale în anul care urmează. Colette Stallbaumer, Director General al Microsoft Copilot a declarat pentru CNBC că lucrătorii trebuie să treacă peste temerile lor și să înceapă să îmbrățișeze A.I.

Cum arată A.I. în piața muncii?

Angajările pentru talentele tehnice în domeniul Inteligenței Artificiale au crescut cu 323% în ultimii opt ani. Dar și lucrătorii din medii non-tehnice, care știu cum să folosească instrumente de Inteligență Artificială precum ChatGPT și Microsoft Copilot, sunt, de asemenea, la mare căutare. 66% dintre lideri au declarat că nu ar angaja pe cineva fără competențe în domeniul A.I. și 71% dintre aceștia ar prefera să angajeze un lucrător mai puțin experimentat cu competențe în domeniul A.I. decât o persoană mai experimentată fără aceste competențe.

Recomandări

SWIFT ÎȘI SURPRINDE FANII
REEGELE CHARLES SE ÎNTÂLNEȘTE CU HARRY
LUPTELE DIN RAFAH SE ÎNCHEIE
NETANYAHU: BIDEN ASCUNDE ARME
CUM SE SIMTE ORAN DUPĂ IMPLANT
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD

Citește și