• Producătorul de electronice din Japonia, TDK, anunță o inovație în domeniul bateriilor.
  • Inovația poate fi folosită în device-urile care intră în contact cu pielea omului.
  • Noile baterii pot stoca mai multă energie decât cele litiu-ion și se încarcă mai rapid.

Apple primește vești excelente de la unul dintre principalii furnizori. Compania japoneză TDK anunță că a inventat un nou tip de baterie care ar îmbunătăți enorm autonomia device-urilor care intră în contact cu pielea, cum ar fi Apple Watch sau AirPod-urile.

Ce a anunțat compania TDK?

TDK a realizat un breakthrough, după cum este el numit, în ceea ce privește bateriile pentru device-uri mai mici, care intră în contact cu pielea, după cum spuneai. Este vorba despre un nou material folosit, unul complet ceramic cu electroliți solizi pe bază de oxizi și anozi din aliaj de litiu. Rezultatul? O densitate energetică de 100 de ori mai mare decât în cazul bateriilor cu litiu-ion și abilitatea de a se încărca mai rapid.

Una dintre bătăile de cap cu device-uri precum Apple Watch sau căștile AirPods este nevoia de a le încărca des, fiind totuși o diferență față de telefon de care am ajuns să depindem. Astfel că un progres în ceea ce privește durata de viața a bateriei ar face acele device-uri și mai atractive. Desigur, un asemenea breakthrough dă speranțe că urmează și unul în ceea ce privește smartphone-urile sau bateriile pentru EV-uri. Mai ales în ceea ce privește vehiculele electrice, problema autonomiei este una dintre principalele griji ale potențialilor clienți.

Recomandări

LASCONI ESTE NOUL PREȘEDINTE AL USR
CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA

Citește și