• TikTok retrage programul de recompense din Europa pentru a respecta reglementările.
  • Decizia a fost luată din cauza îngrijorărilor privind sănătatea copiilor.
  • Comisia Europeană investighează dacă TikTok a încălcat regulile de protecție a copiilor.

TikTok retrage definitiv din Uniunea Europeană programul său de recompense TikTok Lite pentru a se conforma prevederilor Digital Services Act. „Programul de recompense” al aplicației le permitea utilizatorilor să câștige puncte prin vizionarea de videoclipuri sau aprecierea unor conținuturi.

Care sunt motivele pentru care compania este obligată să retragă programul?

Este vorba despre îngrijorările legate de impactul asupra sănătății mintale a copiilor. TikTok a decis să retragă definitiv programul de recompense Lite din Uniunea Europeană, pentru a se conforma Legii privind serviciile digitale. Decizia vine după ce Comisia Europeană a solicitat companiei să evalueze imediat riscurile aplicației, la scurt timp după lansarea acesteia în Franța și Spania. Programul de recompense TikTok Lite permitea să câștigi puncte, dar trebuie să îndeplinești niște sarcini. Vizionarea videoclipurilor, aprecierea conținutului, să urmărești creatori.

Conform DSA, platformele online mari trebuie să raporteze Uniunii Europene riscurile potențiale ale noilor funcționalități înainte de a le lansa și să adopte măsuri pentru a aborda aceste riscuri. Comisia Europeană a anunțat că TikTok și-a asumat acum angajamente obligatorii din punct de vedere juridic de a retrage programul de recompense din UE și de a nu lansa niciun alt program care ar eluda această decizie. Altfel riscă amenzi mari.

Recomandări

PLANUL LUI ZELENSKI
BOICOT ÎN UE
BACK TO OFFICE
SPRIJIN PENTRU GALAȚI
P. DIDDY E ARESTAT
AZI VEZI ASTEROIDUL

Pe lângă asta, o investigație separată este încă în desfășurare pentru a determina dacă TikTok a încălcat regulile de conținut online menite să protejeze copiii și să asigure publicitatea transparentă. Investigația expune platforma la riscul unei amenzi uriașe dacă se dovedește că a încălcat reglementările.

Citește și