- Filtrele au început să distorsioneze realitatea, stabilind un nou standard de frumusețe care nu există.
- Utilizatorii TikTok sunt uimiți de filtrul de inteligență artificială (AI) „Bold Glamour”, care este destul de realist.
- Psihologul Scarlet Spinoza afirmă că utilizarea filtrelor reflectă „că există ceva în neregulă” cu fața sau corpul.
Toată lumea știe că filtrele din social media sunt conținuturi de realitate augmentată care integrează elemente virtuale în lumea reală, dar odată cu avansarea tehnologiei, filtrele au început să distorsioneze realitatea, stabilind un nou standard de frumusețe care nu există.
Advertisment
Recent, utilizatorii TikTok sunt uimiți de filtrul de inteligență artificială (AI) „Bold Glamour”, care este destul de realist, deoarece persoanele își flutură mâinile peste față și abia se observă că este o „minciună”.
După cum se poate vedea în tweet-urile și tiktok-urile de mai jos, femeile sunt șocate să vadă că fețele lor se schimbă complet, atât de mult încât arată ca alți oameni. Utilizatorul @memotv susține pe contul său de Twitter că filtrele de frumusețe nu sunt noi, dar precesul în acest caz este mai mult decât uimitor. Acesta este un război psihologic și răul pur”. De asemenea, @courtneyelebyr a „șocat” pe TikTok spunând: „vedeți cât de normal este ca ei să facă astfel de filtre?
@courtneyelebyr qué miedo 🙁 #fyp #filtros #CapCut ♬ original sound – courtneyelebyr
Pe de altă parte, psihologul Scarlet Spinoza afirmă în TikTok că rețelele de socializare i-au determinat pe internauți să „internalizeze un ideal al imaginii corporale”, deoarece utilizarea filtrelor reflectă „că există ceva în neregulă” cu fața sau corpul.
Expertul spune că „trebuie să ne expunem imaginea așa cum este ea”, deoarece dismorfia selfie-ului îi determină pe utilizatori să meargă la chirurgi plasticieni pentru a arăta ca în fotografiile care au filtre și retușuri.
Partenerii noștri