• Acordul vizează aducerea a 100.000 de vehicule electrice BYD în flota Uber, lansându-se inițial în Europa și America Latină, urmate de Orientul Mijlociu, Canada, Australia și Noua Zeelandă.
  • Șoferii Uber vor beneficia de reduceri la întreținere, încărcare, finanțare și leasing pentru vehiculele electrice, în scopul de a reduce costurile și de a accelera adoptarea EV-urilor.
  • Parteneriatul include integrarea tehnologiilor de auto-conducere BYD și extinderea producției de vehicule electrice BYD în afara Chinei, inclusiv noi fabrici în Turcia, Thailanda, Ungaria și Mexic.

Uber a anunțat un acord care urmărește să aducă 100.000 de vehicule electrice (EV) produse de BYD din China în flota globală de mașini a gigantului de transport, scrie BBC.

Cele două companii spun că vor oferi șoferilor Uber stimulente pentru a trece la mașini electrice, inclusiv reduceri la întreținere, încărcare, finanțare și leasing.
Acordul multianual va fi lansat mai întâi în Europa și America Latină, înainte de a fi disponibil în Orientul Mijlociu, Canada, Australia și Noua Zeelandă. Anunțul vine pe măsură ce vânzările de vehicule electrice din întreaga lume au încetinit, iar producătorii de mașini chinezi se confruntă cu taxe de import mai mari în locuri precum SUA și Uniunea Europeană.

„Companiile își propun să reducă costul total de deținere a vehiculelor electrice pentru șoferii Uber, accelerând adoptarea vehiculelor electrice pe platforma Uber la nivel global și introducând milioane de călători în curse mai ecologice”, au spus cele două firme într-un comunicat.

Recomandări

ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
ELEVII-S GATA, ȘCOALA BA
PLANUL LUI ZELENSKI
FLUIER DE START
NEW LOOK, NEW YOU
CU BEBE LA SPA

Ei au spus, de asemenea, că vor lucra pentru a integra tehnologiile de auto-conducere ale BYD în platforma Uber. La începutul acestui an, Uber a declarat că lucrează cu Tesla pentru a promova adoptarea vehiculelor electrice în rândul șoferilor săi din SUA și intenționează să dezvolte un vehicul electric special creat împreună cu gigantul auto sud-coreean Kia.

SUA, Uniunea Europeană și alte piețe majore au majorat recent tarifele pentru vehiculele electrice fabricate în China, în măsuri care vizează protejarea industriilor lor auto. Mișcarea a determinat BYD și alți producători chinezi de vehicule electrice să-și extindă unitățile de producție în afara Chinei.

În iulie, BYD a convenit asupra unei înțelegeri de 1 miliard de dolari (780 de milioane de lire sterline) pentru a înființa o fabrică de producție în Turcia. Noua fabrică va putea produce până la 150.000 de vehicule pe an, potrivit agenției de știri de stat turce Anadolu.

Se estimează că instalația va crea aproximativ 5.000 de locuri de muncă și va începe producția până la sfârșitul anului 2026.

Tot luna trecută, BYD a deschis o fabrică de vehicule electrice în Thailanda – prima sa fabrică din Asia de Sud-Est. BYD a declarat că uzina va avea o capacitate anuală de 150.000 de vehicule și se estimează că va genera 10.000 de locuri de muncă.

La sfârșitul anului trecut, BYD a anunțat că va construi o fabrică de producție în Ungaria, statul membru al UE. Va fi prima fabrică de autoturisme a companiei din Europa și se așteaptă să creeze mii de locuri de muncă.

Compania a mai spus că intenționează să construiască o fabrică de producție în Mexic. BYD, care este susținută de veteranul investitor american Warren Buffett, este a doua cea mai mare companie de vehicule electrice din lume, după Tesla lui Elon Musk.

Citește și