• Microsoft părăsește consiliul de administrație de la OpenAI.
  • Apple nu mai vrea un loc în consiliul de administrație de la OpenAI.
  • Sam Altman va face ședințe speciale cu Microsoft și Apple.

Hai, fiecare la afacerea lui! Lăsați Inteligența Artificială în pace.

Microsoft și Apple se retrag de la masa consiliului de administrație de la OpenAI după ce UE și Statele Unite au început să investigheze parteneriatul dintre Microsoft și OpenAI. Autoritățile de reglementare se tem că Inteligența Artificială poate să ajungă sub monopol din cauza parteneriatelor celor trei companii.

Microsoft a investit 13 miliarde de dolari în OpenAI și avea un loc de obeservator în consiliul de administrație de anul trecut. Apple urma să primească și ea un loc de observator, după ce a anunțat parteneriatul cu OpenAI. Acum, compania lui Sam Altman va face ședințe separate cu investitorii, unde o să vină și Apple și Microsoft.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Probleme încep să aibă și cei care folosesc Inteligența Artificială, nu doar cei care o fac.

15 elevi din Spania au primit câte un an de probațiune și o să fie urmăriți de polițiștii spanioli după ce au creat mai multe imagini false cu Inteligența Artificială. În urmă cu un an ei au generat mai multe imagini indecente cu colege de la școală, iar acum judecătorii i-au obligat să meargă la cursuri despre egalitatea de gen și despre utilizarea responsabilă a tehnologiei.

Citește și