• Legislația UE va anunța dispozitive mai ecologice, cu durată de viața mai mare a software-ului și acces la piese pe care le poți înlocui.
  • Au fost votate noi norme complementare privind proiectarea ecologică, care „fac din produsele durabile o normă”.
  • Status quo-ul actual în ceea ce privește designul, reparațiile și longevitatea smartphone-urilor ar putea fi modificat în favoarea utilizatorilor și a planetei.

Legislația UE va anunța dispozitive mai ecologice, cu durată de viața mai mare a software-ului și acces la piese pe care le poți înlocui. Status quo-ul actual în ceea ce privește designul, reparațiile și longevitatea smartphone-urilor ar putea fi modificat în favoarea utilizatorilor și a planetei, scrie The Guardian.

Acesta este mesajul grupurilor de campanie privind modificarea istorică a normelor care vizează bateriile și designul ecologic care se află în curs de examinare în diversele organisme legislative ale Uniunii Europene – o piață suficient de mare pentru a obliga producătorii să se schimbe, chiar dacă normele UE nu se aplică direct în alte regiuni.

Deputații europeni au votat pe 14 iunie noile reglementări privind bateriile, ale căror elemente urmăresc să asigure că celulele din smartphone-uri și gadget-uri pot fi înlocuite cu piese disponibile timp de cinci ani după ce dispozitivul este scos din uz.

Recomandări

NEGOCIERI APROAPE GATA
SUSPECTUL E ARESTAT
AVION DOBORÂT ÎN MARE
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE

În multe cazuri, conform regulilor, bateriile ar trebui să poată fi înlocuite de către utilizator „fără a necesita utilizarea de instrumente specializate” și fără a fi nevoie de căldură sau solvenți, așa cum se întâmplă în mod obișnuit pentru a dezlipi componentele în prezent. De asemenea, producătorii nu vor putea utiliza software pentru a împiedica funcționarea bateriilor instalate de terți.

De asemenea, au fost votate noi norme complementare privind proiectarea ecologică, care „fac din produsele durabile o normă”, cu modele mai ușor de reparat, upgradat și reciclat.

Citește și: