• Brad Smith a editat un clip cu ajutorul cipului Neuralink.
  • Vocea lui Brad Smith a fost refăcută pe baza unor înregistrări vechi.
  • Brad suferă de scleroză laterală amiotrofică.
  • Brad este al treilea om care a primit cipul Neuralink.

Minunile din laboratoarele Neuralink – cipul lui Musk poate să îi transforme pe oamenii paralizați și fără voce în creatori de conținut, scrie AOL.

Unul dintre pacienții Neuralink, Brad Smith, a editat și a postat pe YouTube un clip, chiar dacă nu putea să se miște sau să vorbească. Creierul lui comunică cu un laptop prin cipul Neuralink, pe care l-a și folosit ca să editeze clipul. Brad spune că s-a gândit la mișcările limbii ca să mute cursorul pe ecran și la cum își mișcă maxilarul ca să apese click. Vocea și-a refăcut-o cu Inteligență Artificială, pe baza unor înregistrări mai vechi. În clipul video, Brad a explicat cum funcționează implanturile lui Musk și a arătat cum îl ajută să ducă o viață normală.

„Am editat acest videoclip folosind Neuralink, probabil primul videoclip editat vreodată cu ajutorul unei interfețe creier-computer„, a explicat Smith în materialul publicat pe platformă.

Recomandări

PUTIN PUNE CONDIȚII
AUSTRIA CÂȘTIGĂ EUROVISION
TRUMP INTERVINE ÎN UCRAINA
EUROPA SE PREGĂTEȘTE
SCAPĂ UE DE TARIFE?
IRAN ALUNGĂ SUA

Smith a explicat în videoclip că, deși inițial a încercat să-și imagineze că mișcă mâna pentru a controla cursorul, în cele din urmă s-a dovedit mai eficient pentru el să se gândească la mișcarea limbii și la strângerea maxilarului pentru a controla cursorul și a face clic virtual.

Un aspect remarcabil al proiectului său este utilizarea Inteligenței Artificiale pentru a-i recrea vocea. Înregistrări ale lui Smith dinainte de a-și pierde capacitatea de a vorbi au fost folosite pentru a crea o versiune sintetică a vocii sale, permițându-i să nareze videoclipul cu propria voce.