• Un robot cu A.I. a realizat o procedură stomatologică pe un pacient voluntar.
  • Intervenția a durat 15 minute în loc de 2 ore, cât ar fi durat cu un dentist clasic.
  • Tatăl lui Mark Zuckerberg, Edward Zuckerberg, este principalul investitor.

O vizită la dentist este ceva înfricoșător. Pe lângă faptul că procedurile sunt dureroase, durează și foarte mult. Cum ar fi dacă o intervenție de 2 ore s-ar transforma într-una de 15 minute?  Pentru asta este nevoie de un robot stomatolog.

Cum funcționează acest robot care face vizita la dentist mai scurtă?

Acest robot are implementat un model de Inteligență Artificială și, cum ai spus și tu, poate transforma o intervenție de 2 ore într-una de 15 minute. În mod tradițional, un medic stomatolog trebuie să creeze amprenta pacientului și această intervenție durează cam 30 de minute. Urmează mai apoi vizita de după mulaj în care se face intervenția propriu-zisă. Este destul de time consuming procedura.

Acest robot nou folosește Inteligența Artificială pentru a simula mulajul pacientului și a trece direct la treabă. În plus, robotul este și mai eficient în detectarea problemelor. De exemplu, cariile pot fi detectate cu o acuratețe de 87%. Modelul A.I. este încă în fază de prototip și este încă testat. S-a făcut deja prima procedură pe un pacient volunatar și rezultatele sunt foarte bune. Dacă nu ți se pare o invenție de încredere, tatăl lui Mark Zuckerberg, Edward Zuckerberg, este principalul investitor. Acesta a investit 30 de milioane de dolari în robotul dentist.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

Citește și