• Cercetătorii din Singapore au dezvoltat un robot de mărimea unui bob de orez capabil să livreze medicamente direct în corp.
  • Acesta folosește materiale non-toxice și este controlat prin câmpuri magnetice, având o precizie superioară metodelor tradiționale.
  • Robotul promite să îmbunătățească tratamentele complexe, reducând efectele secundare și personalizând administrarea medicamentelor.

Imaginează-ți asta: un robot de mărimea unui bob de orez navighează prin corpul tău și îți livrează medicamente direct acolo unde ai nevoie. Ei bine,asta poate deveni realitate. Nu mai e doar științifico-fantastic – cercetătorii din Singapore tocmai au creat așa ceva.

Cât de sigur și practic este acest robot ?

Spre deosebire de metodele clasice, robotul creat de cercetătorii de la Universitatea Politehnică din Singapore poate livra medicamentele direct la țintă. Este realizat din materiale compozite magnetice inteligente care nu sunt toxice pentru om. Și poate transporta până la patru tipuri de medicamente într-o ordine programată, cu o precizie mult mai mare decât metodele tradiționale, cum ar fi injecțiile sau pastilele. Fiind controlat de la distanță prin câmpuri magnetice, robotul poate să se miște cu ușurință prin corpul pacientului iar dimensiunile reduse îi permit să se târască sau să se rostogolească în zone mai greu accesibile.

Ce avantaje aduce acest robot pentru tratamentele împotriva afecțiunilor complexe?

Precizia robotului este esențială pentru tratamentele complexe, mai ales cum sunt cele pentru cancer, unde doza și locul de administrare contează enorm. El poate reduce semnificativ efectele secundare, deoarece livrează medicamentul doar acolo unde este necesar. Acest lucru ar putea face tratamentele mai eficiente și mai ușor de tolerat pentru pacienți. Robotul permite personalizarea tratamentului, ceea ce înseamnă că doza și ordinea de eliberare a medicamentelor poate fi adaptată în funcție de nevoile individuale ale fiecărui pacient.

Recomandări

GUTERRES, RESPINS ÎN UCRAINA
ISRAELUL ATACĂ IRANUL
TRUMP O CRITICĂ PE HARRIS
TRUMP, VIZAT DE HACKERI
SINGURĂTATEA CA BOALĂ
SE SCHIMBĂ ORA

Citește și