• În 2020, un grup de cercetători din California a vrut să vadă dacă trackerele de fitness, cum ar fi Oura Ring, ar putea detecta semne și simptome timpurii ale COVID-10 (spoiler: pot).
  • Potrivit studiului, Oura Ring a reușit să detecteze semne că participanții ar fi putut fi infectați în medie cu 2,75 zile înainte de a fi testați pozitiv pentru Covid.
  • Oura Ring folosește datele biometrice care oferă utilizatorilor date detaliate despre sănătatea lor, inclusiv informații despre ritmul cardiac, oxigenul din sânge, analiza somnului și, mai important, temperatura corpului.

În 2020, un grup de cercetători din California a vrut să vadă dacă trackerele de fitness, cum ar fi Oura Ring, ar putea detecta semne și simptome timpurii ale COVID-10 (spoiler: pot), relatează Connect The Watts.

Totuși, ceea ce a descoperit studiul a fost o corelație între simptomele depresive raportate de participanții la studiu cu datele despre temperatura corpului pe care le furnizează Oura.

Studiul TemPredict de la Universitatea din California a început în 2020, a durat șapte luni și a inclus 20.880 de participanți din 106 țări. Scopul studiului a fost de a determina dacă Oura Rings ar putea ajuta la detectarea semnelor precoce ale COVID-19, ceea ce pot. Potrivit studiului, Oura Ring a reușit să detecteze semne că participanții ar fi putut fi infectați în medie cu 2,75 zile înainte de a fi testați pozitiv pentru Covid.

Recomandări

SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE
UNDE MERGI LA BRUNCH
REVOLUȚIA AJUNGE ÎN CAPITALĂ

Oura Ring folosește datele biometrice care oferă utilizatorilor date detaliate despre sănătatea lor, inclusiv informații despre ritmul cardiac, oxigenul din sânge, analiza somnului și, mai important, temperatura corpului.

„Oura monitorizează schimbările de temperatură și ritmul cardiac, astfel încât să vă dați seama din timp când vă îmbolnăviți”.

Acum, conform unei lucrări din 5 februarie publicată în Scientific Reports, Studiul TemPredict a descoperit că Oura Rings poate detecta și când o persoană suferă de simptome depresive. Pe parcursul studiului, participanții au trebuit să-și prezinte nu numai semnele vitale colectate de Oura Ring, ci și să-și raporteze cercetătorilor propria lor sănătate emoțională și mintală în sondajele zilnice.

Potrivit studiului, participanții care au avut temperaturi corporale mai ridicate în timp ce erau treji au raportat, de asemenea, că au avut sentimente de depresie și rate mai mari de simptome depresive, așa cum s-a observat în sondajele lor zilnice. Cercetătorii au spus în studiu:

     „Mai exact, aceste analize au replicat rezultatele anterioare care arătau că temperatura corporală auto-raportată în timpul zilei a fost asociată cu simptome depresive mai mari și se bazează pe un studiu anterior care arăta că diferența de temperatură corporală adormit-treaz a fost de două ori mai mare în rândul controalelor față de persoanele cu depresie.”

Citește și