• Specialiștii spun cu certitudine că va avea loc încă o pandemie numită „Dubbed X”.
  • Cercetătorii din California lucrează la un model A.I. ce va prezice următoarea pandemie.
  • EVEScape face predicții despre apariția a noi tulpini ale virusului Covid-19.
  • Modelul A.I. folosește social media pentru a identifica informațiile relevante.

Cercetătorii de la universitățile din California deja lucrează la un nou model de Inteligență Artificială ce va putea prezice următoarea pandemie globală. Dacă acum patru ani nu ne gândeam la Inteligența Artificială, acum ar putea să fie un tool bun pentru omenire.

În primul rând, va prezice mai din timp o posibilă pandemie. Cercetătorii de la Harvard și Oxford lucrează la un model de Inteligență Artificială numit EVEScape. Acesta ar putea prezice noi tulpini ale coronavirusului și nu doar atât, dar și posibilele infecții cu gripă și HIV.

În plus, inteligența artificială ar putea fi un instrument cheie în fabricarea vaccinurilor și a antibioticelor. Deja companii precum AstraZeneca folosesc A.I.-ul pentru a descoperi noi anticorpi.

Recomandări

ISRAELUL ATACĂ HEZBOLLAH
TRUMP: KAMALA HARRIS M-A SUNAT
ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
BILLIE VOTEAZĂ CU KAMALA
S-A ALES FUMUL
ELEVII-S GATA, ȘCOALA BA

Cât de aproape suntem de momentul în care vom putea folosi A.I.-ul pentru un asemenea scenariu?

Momentan, cercetătorii spun că Inteligența Artificială mai are până să se dezvolte în această direcție. Evoluția modelelor este influențată de informațiile pe care le accesează, iar la momentul actual specialiștii nu au toate informațiile.

În plus, A.I.-ul acționează în funcție de deciziile pe care oamenii le iau. Va fi o problemă de etică când vine vorba de utilizarea Inteligenței Artificiale, spune Dr. Abdel Malik.

Citește și