• „Viitorul autonom este aici”, a declarat Musk.
  • „Cybercab” va intra în producţie în 2026 şi va avea un preţ mai mic de 30.000 de dolari.
  • Musk a prezentat și un vehicul mai mare, care se conduce singur, numit Robovan.

Musk a apărut pe scena evenimentului într-un taxi robot produs de Tesla, numit „Cybercab”, despre care miliardarul a spus că va intra în producţie în 2026 şi va avea un preţ mai mic de 30.000 de dolari. Încărcarea sa se va face prin inducţie, nefiind necesare prize, scrie The Guardian.

Musk spune că maşinile au la bază Inteligența Artificială şi camere video şi nu au nevoie de alte echipamente hardware, cum ar fi cele pe care le folosesc producătorii rivali de taxiuri robotice – o metodă pe care investitorii şi analiştii au semnalat-o ca fiind dificilă atât din punct de vedere tehnic, cât şi din punct de vedere al reglementărilor.

„Viitorul autonom este aici”, a declarat Musk. „Avem 50 de maşini complet autonome aici în seara asta. Veţi vedea modele Y şi Cybercab. Toate fără şofer”.

Musk a prezentat și un vehicul mai mare, care se conduce singur – numit Robovan – capabil să transporte până la 20 de persoane, şi a prezentat robotul umanoid Optimus de la Tesla.

Planul lui Musk este de a opera o flotă de taxiuri Tesla care se conduc singure şi pe care pasagerii le pot chema prin intermediul unei aplicaţii. Proprietarii individuali de Tesla vor putea, de asemenea, să câştige bani prin intermediul aplicaţiei prin listarea vehiculelor lor ca robotaxi.

Citește și