• Ministrul francez delegat pentru domeniul Digital, Jean-Noël Barrot, a amenințat că Twitter va fi interzis în Uniunea Europeană în cazul în care încalcă regulile stabilite.
  • Barrot și-a exprimat îngrijorarea față de impactul dezinformării online asupra dezbaterii publice și democrației, avertizând că nu poate fi permis ca Twitter să fie ostatic al susținătorilor dezinformării.
  • Ministrul francez a criticat poziția Parlamentului European privind reglementarea Inteligenței Artificiale (A.I.), considerând-o excesivă.

Twitter ar putea fi interzis în Uniunea Europeană, în cazul în care încalcă reglementările, avertizează ministrul francez delegat pentru domeniul Digital, Jean-Noël Barrot. Potrivit Franceinfo, declarația vine după ce rețeaua de socializare condusă de Elon Musk a părăsit Codul european al bunelor practici împotriva dezinformării online.

Barrot a subliniat importanța ca Twitter să se supună regulilor stabilite, afirmând: „Twitter, dacă nu se conformează regulilor noastre, va fi interzis, în caz de recidivă, în Uniunea Europeană”.

Barrot și-a arătat îngrijorarea cu privire la dezinformarea online și impactul asupra dezbaterii publice și democrației: „Nu ne putem asuma riscul ca o rețea de socializare ca Twitter să se lase luată ostatică de susținători ai dezinformării și, prin aceasta, dezbaterea noastră publică, democrația noastră să fie afectate.” El subliniază necesitatea ca Twitter să respecte reglementările europene pentru a evita astfel de consecințe.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Pe lângă problemele actuale, Barrot și-a exprimat preocuparea față de o viitoare reglementare europeană „excesivă” în domeniul Inteligenței Artificiale (A.I.). El a criticat poziția Parlamentului European, care propune reguli precum audituri obligatorii și transparență excesivă pentru modelele de A.I..

”În acest stadiu, poziţia PE este excesivă, pentru că ea impune audituri obligatorii, obligaţii în domeniul transparenţei excesive în acest tip de modele”, ca ChatGPT, a declarat el.

Citește și: