• Meta a spus că aceste „canale” le-ar permite utilizatorilor să primească actualizări de la echipele sportive preferate, oficiali guvernamentali și alte autorități.
  • Noua funcție va fi într-o nouă secțiune a aplicației numită „actualizări”.
  • Proprietarii de pagini urmăribile, denumite „canale”, vor putea să invite oamenii să se alăture folosind link-uri directe.

WhatsApp adaugă capacitatea similară Twitter de a urmări conturile din afara contactelor personale.

Meta a spus că aceste „canalele” le-ar permite utilizatorilor să primească actualizări de la echipele sportive preferate, oficiali guvernamentali și alte autorități. Printre cei care s-au înscris deja se numără giganții fotbalului Manchester City și Barcelona, scrie SkyNews.

Noua funcție va fi într-o nouă secțiune a aplicației numită „actualizări”, separată de chat-urile private existente și se va comporta similar cu fluxurile de știri de pe alte platforme de social media.

Recomandări

CRĂCIUNUL ESTE DESPRE PACE
APUNE ERA TIKTOK?
SCHIMBĂRI LA HYUNDAI
FDA APROBĂ ZEPBOUND
CE E NATO FĂRĂ SUA?
FILIPINE IA TYPHON

În loc să fie nevoie să adauge o persoană de contact prin numărul lor de telefon, utilizatorii vor putea căuta persoane și organizații pe care ar dori să le urmărească – inclusiv echipe sportive, oficiali guvernamentali și conturi dedicate hobby-urilor și intereselor.

Proprietarii de pagini urmăribile, denumite „canale”, vor putea, de asemenea, să invite oamenii să se alăture folosind link-uri directe.

Meta, a spus că câștigătorii Premier League Manchester City și Organizația Mondială a Sănătății se numără printre cei care s-au înscris – și în cele din urmă oricine va putea să-și creeze propriul canal. Postările de pe canale pot include text, fotografii, videoclipuri și sondaje și vor apărea în noua filă de actualizări alături de actualizări de stare pe care oamenii le pot posta deja pentru ca persoanele de contact să le vadă.

Când accesați o actualizare a fluxului dvs., canalele vor arăta mult ca un chat WhatsApp obișnuit – doar fără capacitatea de a trimite mesaje înapoi.

Ce se întâmplă cu mesajele private?

Meta a descris canalele ca pe un „serviciu de difuzare privat”, cu proprietarii paginii și urmăritorii ambii având numărul de telefon și fotografia de profil ascunse. Canalele pot, de asemenea, să nu fie găsite prin căutare.

Actualizările vor fi stocate doar pe serverele Meta până la 30 de zile, după care vor dispărea. Cu toate acestea, canalele nu vor veni cu aceeași criptare end-to-end pentru care sunt cunoscute chat-urile WhatsApp.

Meta a spus că scopul canalelor era de a ajunge la un public larg, acea garanție specială de confidențialitate – care împiedică pe oricine din afara unui chat să acceseze mesajele sale – nu a fost la fel de atractiv. De aceea a spus că ar putea lua în considerare adăugarea de criptare end-to-end pentru unele canale în cazuri specifice.

Ce spune compania

„Credem că există unele cazuri în care canalele criptate end-to-end pentru un public limitat ar putea avea sens, cum ar fi o organizație non-profit sau de sănătate, și explorăm aceasta ca o opțiune viitoare”, a adăugat compania.

Deși o mare parte din funcționalitatea canalelor poate suna similar cu primele zile ale Facebook și Twitter, Meta a insistat, de asemenea, că mesageria privată va rămâne „prima prioritate” a WhatsApp.

Compania a dezvăluit deja că lucrează la o nouă platformă similară Twitter pentru actualizări bazate pe text. Canalele vor fi lansate inițial în Columbia și Singapore și vor ajunge în alte țări, inclusiv în Marea Britanie, în „lunile următoare”.

Citește și