- AI devine din ce în ce mai greu de ignorat prin camere și software de editare a imaginilor.
- Imaginile generate de AI nu au fost niciodată eligibile la World Press Photo of the Year.
- Regulile pentru fotografiile„realizate de o cameră bazată pe lentile” au fost actualizate.
Definirea a ceea ce constituie o fotografie în zilele noastre nu este o chestiune ușoară, mai ales cu tehnologia AI este din ce în ce mai prezentă în camerele foto și în software-le de editare. Pentru asta Concursul World Press Photo of the Year a venit cu noi reguli pentru a exclude imaginile generate de inteligență artificială din categoria sa Open Format.
Advertisment
„E un subiect de actualitate și un subiect foarte delicat, această intervenție a inteligenței artificiale în fotografie și bineințeles, a născut o serie de polemici. În sfârșit, una dintre cele mai prestigioase asociații jurnalistice a luat măsuri și a creat un nou set de reguli vis a vis de fotografiile care pot fi înscrise la unul dintre cele mai prestigioase concursuri de fotografie din lume”, a declarat Sorin Onișor, fotograf, pentru Aleph News.
„De 20 de ani m-am dedicat ilustrării satului românesc și nu se poate compara nimic cu interacțiunea pe care o am cu oamenii frumoși ai satelor, cu natura pe care o avem , cu acele dimineți de poveste, răsăriturile cu cețuri, vizitele în atelierele de fierari sau sărbătorile tradiționale. Nu se poate compara acest impact, aceasă trăire, această experiență unică cu crearea unor imagini dintr-un birou, dintr-un apartament, legat la calculator”, a adăugat Sorin Onișor.
Recomandări
Citește și
- Fosta luptătoare UFC, Julie Kedzie, a decis să își doneze creierul post-mortem. Ce spun experții
- Târgul de carte Gaudeamus a început la Romexpo. Ce cărți citim iarna aceasta?
- 80% dintre joburile viitorului vor cere abilități STEM. Daniela Vișoianu, expert în educație: „Apare cumva o lipsă de interes care a fost încurajată în ultimii aproximativ 20 de ani”
Partenerii noștri