• Grok-2 și Grok-2 mini oferă performanțe îmbunătățite și noi capacități de generare de imagini.
  • Acestea sunt deja disponibile în versiune beta pe X cu acces în prezent limitat la abonații Premium și Premium Plus.
  • Imagini deja generate înfățișează personalități recunoscute trăgând cu arme și consumând droguri ilegale.
  • Noile modele au prea puține măsuri de securitate instalate pentru a preveni abuzul și nu poartă mențiunea „generat de A.I.”.

Compania A.I. a lui Elon Musk xAI a lansat Grok-2 și Grok-2 mini: două modele noi ale chatbot-ului său Grok care oferă performanțe îmbunătățite și noi capacități de generare de imagini. Producătorul de imagini bazat pe prompt de la Grok permite utilizatorilor să genereze și să publice imagini direct pe platforma socială X – cu puține masuri de securitate instalate pentru a preveni abuzul.

Când vor fi utilizabile cele doua versiuni ale chatbotului lui Musk?

xAI spune că Grok-2 și Grok-2 mini sunt deja disponibile în versiune beta pe X (unde accesul Grok este în prezent limitat la abonații Premium și Premium Plus) și că ambele modele vor fi disponibile prin intermediul API-ului de întreprindere al dezvoltatorului A.I. la sfârșitul acestei luni.

În anunț se spune: „Suntem încântați să lansăm o previzualizare anticipată a lui Grok-2, un pas semnificativ înainte față de modelul nostru anterior Grok-1.5, care oferă capacități de frontieră în chat, codare și raționament.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Chatbot-ul este descris drept „mai mult intuitiv, orientabil și versatil” decât predecesorul său. Între timp, Grok-2 mini este un „frate mic, dar capabil” al lui Grok-2, care „oferă un echilibru între viteză și calitatea răspunsului”, potrivit xAI.

Funcționalitățile noilor modele

Câteva exemple timpurii produse de noul generator de imagini Grok au apărut deja online, ceea ce indică faptul că există foarte puține restricții cu privire la ceea ce pot face utilizatorii. Imaginile generate înfățișează personalități politice recunoscute precum Donald Trump și Barack Obama trăgând cu arme și consumând droguri ilegale – ceea ce ar putea exacerba îngrijorările cu privire la răspândirea de informații electorale false de către chatbot .

De asemenea, aceste imagini generate de Grok nu par să prezinte niciun fel de mențiune care să le semnaleze ca fiind generate de A.I. Întrebată dacă va impune restricții în ceea ce privește generarea de imagini, platforma X a evitat în mod constant întrebările media de când Musk a achiziționat-o în 2022.

Citește și