• 57% dintre turiștii români cheltuie peste 1.500 de euro doar pe zbor și cazare.
  • 80% dintre turiștii din România merg la All Inclusive sau Ultra All Inclusive.
  • Ministerul Turismului din România a publicat strategia de dezvoltare.

Românul vrea doar la 5 stele. Nu este o glumă, ci o realitate. Un nou studiu arată că turiștii din țara noastră cheltuie cel mai mult pe vacanțe.

Raportul celor de la Join Up a analizat comportamentul a peste 220 de mii de turiști din 8 țări din regiune. Concluzia? 57% dintre turiștii români cheltuie peste 1.500 de euro doar pentru zbor și cazare. Peste media de 43% a celorlalte țări din studiu. Iar mai bine de 60% dintre români au ales un hotel de 5 stele pentru cazare, aproape dublu față de ceilalți. Nu mai vorbim despre All Inclusive sau Ultra All Inclusive: 80% dintre români aleg una dintre aceste variante.

Datele din statistici sunt confirmate și de agențiile de turism. Românii nu doar cheltuiesc mai mult pe vacanțe, ci și în timp ce se află în vacanță.

Recomandări

NU NE MAI FACEM BINE
DEPENDENȚI DE SCROLL
ROMÂNIA BĂTRÂNĂ
VIITORUL SE VEDE-N CEAȚĂ
FĂRĂ LEGI CU DEDICAȚIE
SUA CER ARMISTIȚIU

Într-un interviu pentru ZF, Lucian Badîrcea de la IRI Travel vorbește despre obiceiurile turiștilor: „Polonezii vin şi mănâncă din sacoşe, ungurii nu vor nici măcar mic dejun, francezii vor doar mic dejun, să fie totul cât mai ieftin. Turiştii din România vor să vină la patru stele, la cinci stele” spune acesta. Cât despre destinații: Bulgaria, Turcia și Grecia sunt preferatele.

Situația e diferită când vine vorba despre turismul de la noi din țară.

Ne chinuim să aducem turiști din afară, dar măcar avem un plan. Guvernul a publicat miercuri strategia de dezvoltare a turismului pentru următorii 10 ani. Obiectivul: să atragem oameni din țări precum Marea Britanie, Franța, Germania sau Italia. Cum? Prin campanii de promovare. Ministrul Turismului, Radu Oprea, spune că la această strategie pe 10 ani au fost folosite studii create alături de Banca Mondială și care pornesc din 2018 încoace.

Citește și