• Bagnoles de l’Orne, o stațiune balneară în mijlocul pădurii, are 70 de rute de alergare, plimbări pe jos sau cu bicicleta.
  • Un izvor vindecător a fost descoperit aici în Evul Mediu și, de la sfârșitul secolului al XIX-lea, a devenit o  stațiune pentru cei care caută  aerul de la țară.
  • Poți admira ruinele unui castel din secolul al XI-lea – Domfront – și dormi la Château du Gué aux Biches, sau poți face o plimbare prin orașul Belle Epoque.

O pauză de ciclism, mers pe jos și alergare în cea mai bună zonă pentru trasee din Franța o poți face la Bagnoles de l’Orne din Normandia, un oraș balnear tradițional din Nordul hexagonului.

Ce te-ar atrage pentru o vacanță în Bagnoles de l’Orne?

Este o recomandare pentru cei foarte activi și care se preocupă de o viață sănătoasă îmbinând sportul, activitățile în natură și curele balneare.

Bagnoles de l’Orne, în mijlocul pădurii, este de mult timp un loc pentru wellness și recreere. Un izvor vindecător a fost descoperit aici în Evul Mediu și, de la sfârșitul secolului al XIX-lea, politicianul Albert Christophle a ajutat la transformarea orașului într-o stațiune unde oamenii înstăriți puteau încerca aerul de la țară și apele medicinale, puteau sta în vile frumoase și se puteau distra la cazinou sau la hipodrom.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI ZELENSKI
PAPA REVINE!
CÂT DE SAFE E SOCIAL MEDIA?
RÂSUL E MEDICAMENTUL
ÎNTÂLNIRE DE GRADUL 0
MBAPPE S-A ACCIDENTAT

În 2022, a devenit primul loc din Franța care a primit o etichetă Green Destinations – pentru angajamentul său față de conservarea mediului și turismul durabil. Aceasta a inclus crearea de noi trasee de mers pe jos, alergare și ciclism. Găsești 70 de rute unde să alergi, acoperind mai mult 1.300 km. Este cea mai mare colecție de trasee din orice destinație din rețeaua națională On Piste.

Ce activități te așteaptă în regiune?

Ca să ajungi în oraș poți traversa zone superbe din Normandia pe urmele lui Wilhem Cuceritorul, printre stâncile abrupte și cheile adânci ale Suisse Normande. Poți admira chiar ruinele unui castel din secolul al XI-lea – Domfront-  sau Château du Gué aux Biches care este încă în picioae . Poți să te cazezi aici, să iți petreci serile în bibliotecă și să te bucuri de masa așezată sub candelabrul din sufragerie.

Poți face o plimbare prin cartierul belle-époque al orașului sau, ca să te bucuri de frumusețile naturii, să alegi unul dintre traseele care face o buclă de 7 km în pădure, până la Château de Couterne sau la Prioria Saint-Ortaire, dedicată unui pustnic din secolul al VI-lea, renumit pentru miracolele sale.

Citește și