• Notre Dame de Paris a fost devastată de un incendiu de proporții în 2019.
  • În 100 de zile, pe 8 decembrie 2024, Catedrala își redeschide porțile.
  • Echipele Notre Dame se așteaptă la un aflux de 15 milioane de turiști pe an după deschidere.

În urmă cu cinci ani, lumea întreagă a fost șocată de imaginile de incendiului care a devastat catedrala Notre Dame. Esențialul a fost salvat și iată că, după ani de muncă, poț vizita construcția istorică. Peste exact 100 de zile, pe 8 decembrie 2024, Notre Dame se va redeschide și va trebui să faci o rezervare dacă vrei să o vizitezi!

Notre Dame de Paris era monumentul cel mai vizitat. I-a păstrat publicul același interes?

Redeschiderea monumentului istoric parizian este așteptată cu nerăbdare. Chiar daca accesul în interior nu este permis, mii de turiști fac turul exterior al monumentului în fiecare zi. O tribună a fost instalată în fața monumentului pentru ca admiratorii să o poată privi în liniște.

Înainte de 2019, 10 milioane de persoane vizitau Catedrala în fiecare an. În următorii ani, echipele Notre Dame se așteaptă să primească peste 15 milioane de vizitatori în fiecare an. Însă în acești ultimi ani s-a schimbat ceva – fenomenul pe care îl numim „supraturism”. Așadar, pentru reglarea fluxului, va trebui să faci o rezervare pe internet, așa cum se întâmplă cu majoritatea muzeelor sau monumentelor din Paris.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Catedrala are o capacitate impresionantă, câți vizitatori poate primi?

Catedrala acoperă mai mult de 6.000 m2, dar nu poate găzdui mai mult de 2.500 de persoane în același timp. Decizia de reglementare a vizitelor se explică și prin continuitatea lucrărilor în pofida redeschiderii: „Lucrările de restaurare vor continua pe contraforturi timp de patru-cinci ani” , indică eparhia într-un comunicat de presă. „Orașul Paris va întreprinde lucrări în jurul Catedralei, în special în piață, timp de cel puțin trei ani”. Această măsură va evita și cozile nesfârșite în fața monumentului. Sistemul de rezervare va fi gratuit, la redeschidere. Catedrala rămâne un loc de cult și slujbele vor fi reluate.

Site-ul Notre-Dame este în curs de remodelare pentru a fi pregătit pentru ziua cea mare și vei avea și o aplicația mobilă care va fi implementată în toamnă.

Citește și