• Românii vor profita de zilele libere pentru a merge într-un scurt sejur.
  • În ceea ce priveşte aeroportul de origine, aeroportul Henri Coandă (Otopeni) rămâne cel mai folosit de către români.
  • Ca alternative, românii s-au orientat şi către destinaţii mai puţin populare în acest sezon: Varşovia, Amsterdam, Munchen, Budapesta.

Românii pleacă în city-break în vacanţa de Sfânta Maria, în topul ţărilor spre care s-au făcut cele mai multe rezervări de zboruri în această perioadă fiind Italia, România, Grecia, Marea Britanie şi Franţa, potrivit unei agenţii de turism online.

Conform Vola, preţul mediu pentru un bilet de avion în august 2024 este de 167 de euro, cu 10% mai ieftin faţă de 2023, când preţul mediu a fost de 185 de euro, iar şederea medie la destinaţie pentru cei care călătoresc între 15 şi 18 august este de 3,49 zile.

„În acelaşi timp, merită precizat faptul că august este în mod tradiţional luna de concediu în toată Europa, astfel că, cel mai probabil, zonele cele mai populare vor fi mai aglomerate decât de obicei. Ca alternative, românii s-au orientat şi către destinaţii mai puţin populare în acest sezon: Varşovia, Amsterdam, Munchen, Budapesta”, se precizează într-un comunicat.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

88% dintre zborurile înregistrate pe platformă în perioada 15-18 august 2024 sunt cu plecare din România, o dovadă a faptului că românii vor profita de zilele libere pentru a merge într-un scurt sejur.

În ceea ce priveşte aeroportul de origine, aeroportul Henri Coandă (Otopeni) rămâne cel mai folosit de către români, cu cele mai multe zboruri gestionate în perioada minivacanţei de Sfânta Maria. De asemenea, 44% dintre rezervările de zboruri au fost făcute cu mai puţin de 30 de zile înainte de data plecării.

„La capitolul destinaţii, deloc surprinzător, Italia se află din nou în topul preferinţelor românilor, alături de Grecia, Marea Britanie şi Franţa, state alese frecvent de aceştia pentru petrecerea concediului de vară”, susţin reprezentanţii agenţiei de turism.

Atunci când vine vorba despre oraşele populare pentru un city-break în august, opţiunile românilor sunt: Londra, cu 7,25% din totalul zborurilor, Paris, cu 6,52%, Milano, cu 5,8%, Atena şi Napoli, cu 5,07% fiecare.

Citește și