• Vicars’ Close din Wells, una dintre cele mai vechi străzi locuite continuu din Europa.
  • Deși este tehnic o stradă publică, accesul vizitatorilor a fost extrem de limitat încă din perioada medievală.
  • Vicars’ Close a fost creată la mijlocul secolului al XIV-lea pentru corul bărbătesc al Catedralei Wells.

Unde mergi azi? Te poți plimba pe una dintre cele mai vechi străzi locuite continuu din Europa. Vicars’ Close din Wells a fost în mare parte inaccesibilă publicului de-a lungul secolelor. Însă acum un nou proiect de conservare își propune să deschidă porțile unora dintre clădirile istorice ale Vicars’ Close pentru vizitatori.

Astăzi, strada este deschisă publicului și o serie de case sunt încă locuite de membrii corului, dar și de alți angajați ai catedralei. Având în vedere că multe elemente au peste 670 de ani vechime, este în curs de desfășurare un proiect de anvergură pentru conservarea clădirii Vicars’ Close. Unele dintre clădiri sunt într-o stare foarte proastă, sunt probleme foarte mari cu infiltrarea apei. Deși clădirile arată perfect din față, dacă ajungi în spate, sunt câteva probleme majore pe care le vom rezolva.

Vicars’ Close a fost construită în mijlocul secolului al 14-lea pentru corul masculin al Catedralei Wells, fondat în anul 1100. Proiectul își propune să protejeze structura istorică a străzii medievale
și a clădirilor. Unul dintre obiectivele proiectului este de a permite oamenilor să afle mai multe despre istoria zonei, să viziteze câteva case și să înțeleagă cum s-a schimbat zona de-a lungul timpului. Pavelele au fost puse abia în anii 1980, deci înainte de a fi puse pavelele, strada era doar asfaltată.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

Citește și