• Situată în sud-estul Frantei, între Alpi și Coasta de Azur, regiunea Provence este adorată de marile vedete ale lumii.
  • Brad Pitt, Angelina Jolie, George Cloooney, John Malkovich sau Bernard Arnault au aici podgorii sau case de vacanță.
  • Între câmpurile de levănțică și livezile de măslini, satele și-au păstrat aerul medieval.
  • Situat între piscurile munților Vaucluse din Alpi, Gordes a fost ales anul trecut cel mai frumos sat din lume.

Te-ai săturat de plajele supra aglomerate și de orașele care devin irespirabile în timpul verii? Poate îți dorești o vacanta liniștită, la țară, printre câmpuri de levănțică și livezi de măslini. Unde? În regiunea Provence din sudul Franței, situata între Alpi și Coasta de Azur.

Satele și-au păstrat aerul medieval, timpul pare suspendat, e ca și cum ai face o călătorie în istorie. Natura, peisajele, intensitatea luminii, culorile, totul este la superlativ. Nu este întâmplător așadar că marile vedete ale lumii au cumpărat aici proprietăți, de la cuplul Pitt-Jolie la George Cloooney, John Malkovich sau miliardarul Bernard Arnault. Podgorii, cu un vin rosé în special foarte renumit, plantații de levănțică din care se ridică efluvii de miresme la kilometri distanță, livezile de măslini, castelele medievale, dar mai ales satele în care toată lumea visează să cumpere o proprietate doar că nimic nu mai este de vanzare…În schimb, sunt foarte multe locații de vacanță.

Este un mic sat suspendat între piscurile Alpilor din departamentul Vaucluse care domina Valea Calavon și oferă o perspectivă care iți taie respirația asupra Masivului Luberon. Este renumit pentru străduțele pavate, pentru casele de piatra și castelul medieval proaspăt renovat. Construit în secolul XI și refăcut în timpul Renașterii este azi sediul primăriei, așa cum se întâmplă cu multe dintre primăriile din Franța, și muzeul Pol Mara, artist flamand contemporan.

Recomandări

23 DE ANI DE LA 9/11
A.I. ANALIZEAZĂ DEBATE-UL
TUNELURILE GROAZEI
E OFICIAL!
HARRIS VS. TRUMP
CINE A CÂȘTIGAT DEZBATEREA?

Citește și