• Cipru are cele mai curate ape de scăldat din Europa.
  • Austria și Croația completează topul cu ape de calitate excelentă.
  • Clasamentula fost realizat de Agenția Europeană de Mediu (EEA).

Cipru, Austria și Croația au cele mai curate locuri de înot din Europa, conform unui raport al Agenției Europene de Mediu (EEA). Majoritatea locurilor testate au fost clasificate ca „excelente” în calitatea apei.

Câte locații de înot au fost testate în Europa?

Agenția Europeană de Mediu (EEA) a testat mii de locații de înot din întreaga Europă. În Spania, au fost testate 2.275 locații, iar în Portugalia 667. Austria a testat 260 locații, iar în Grecia au fost testate 1.731. În Cipru, cea mai curată țară din Europa în ceea ce privește calitatea apei, procentul locurilor de înot considerate excelente este de 100%.

Ce țări au obținut cele mai bune scoruri?

Cipru s-a clasat pe primul loc cu cele mai curate ape, urmat de Austria și Croația. Grecia și Slovenia au, de asemenea, un procent ridicat de locuri de înot excelente. Bulgaria și Belgia au obținut rezultate similare, situându-se pe locul cinci în clasament. Pe lângă acestea, Irlanda, România și Finlanda au obținut, de asemenea, scoruri remarcabile pentru calitatea apei.

Recomandări

ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
PLANUL LUI ZELENSKI
BOICOT ÎN UE
BACK TO OFFICE
SPRIJIN PENTRU GALAȚI
P. DIDDY E ARESTAT

Ce înseamnă această clasificare pentru turiști și localnici?

EEA analizează de obicei prezența bacteriilor indicatoare, cum ar fi Escherichia coli și enterococii intestinali. EEA folosește de obicei patru categorii pentru clasificarea locurilor de înot: excelentă, bună, suficientă și slabă.

Clasificarea locurilor de înot în funcție de calitatea apei este esențială pentru a asigura siguranța turiștilor și a localnicilor. Aceste date oferă informații importante despre unde se pot bucura de o baie sigură și curată. De asemenea, poate stimula turismul în regiunile cu ape de calitate superioară, atrăgând turiști care caută destinații sigure pentru vacanțele lor de vară.

Citește și