Circulația trenurilor, întreruptă între două mari orașe europene din cauza furtului de material feroviar

SURSA FOTO: Twitter
  • Actele de vandalism au forțat oprirea trenurilor, provocând cozi și nervozitatea multor pasageri care se aflau în vacanță sau aveau legături cu alte mijloace de transport.
  • Polițiștii au arestat un tânăr de 19 ani în legătură cu actele de vandalism.
  • AVE a îmbarcat primii pasageri cu cinci ore întârziere și speră să normalizeze traficul.

Dimineața de luni a fost foarte complicată pentru trenul spaniol de mare viteză. Un furt de material feroviar a întrerupt complet circulația trenului AVE între Madrid și Figueres -care trece și prin Barcelona-, ceea ce a provocat cozi și nervi pasagerilor, în special în stațiile Atocha și Sants.

Traficul pe linia de mare viteză dintre Madrid și Catalonia a fost întrerupt luni. Un act de vandalism care a avut loc la primele ore ale dimineții a provocat întârzieri și suspendări în trenurile AVE, AVLO și Ouigo începând cu ora 6 dimineața, când era programată prima călătorie.

În jurul orei 2.30 au fost detectate probleme la sistemele de comunicații, de semnalizare, de telegestiune a energiei, la detectoarele de cădere de obiecte și la alte dispozitive de siguranță între L’Arboç și Figueres-Vilafant, potrivit Adif.

Poliția a arestat un tânăr de 19 ani din localitatea Santa Oliva (Tarragona) în legătură cu jaful comis. Bărbatul a fost surprins într-o zonă de șine și s-a opus arestării, potrivit El Pais.