Comisia Europeană a dat noi reguli de călătorie pentru vara aceasta. Copiii sub 6 ani vor fi scutiți de testare

  • Comisia Europeană a dat noi reguli de călătorie pentru vara aceasta.
  • Copiii sub 6 ani vor fi scutiți de testare, anunță Comisia Europeană.
  • Persoanele complet vaccinate care au certificat, vor călători fără teste și carantină.

Comisia europeană a dat noi reguli de călătorie pentru vara aceasta. Cele mai importante modificări sunt legate de felul în care călătoresc copiii. Mai ales cei mai mici de 6 ani. Și cei cu părinți vaccinați.

Cum vor călători părinții cu copii

„Părinților li se mai ia o piatră de pe inimă, în special celor care au copii mai mici de 12 ani și nu pot fi vaccinați. Dacă ambii părinți sunt vaccinați, copiii lor nu mai sunt nevoiți să intre în carantină la întoarcerea în țară. Este valabil pentru toate statele member, indiferent de regulile din țara respectivă. Încă o schimbare: copiii care au mai puțin de 6 ani, nu mai trebuie să fie testați. Iar persoanele care au trecut prin boală, pot călători liber până la 180 de zile după ce s-au vindecat”, a transmis Ioana Răduca, editor-șef Aleph News.

Ce alte reguli noi au mai fost introduse

„Știm deja că se pregătește introducerea certificatului de vaccinare care a primit deja undă verde. Persoanele complet vaccinate care au certificat, vor călători fără teste și carantină. Cei care au primit prima doză, vor primi și ei certificatul. Iar cei care au un test negativ, sunt scutiți de carantină. Îți amintesc, cei care vin din țări incadrate ca zone verzi, vor intra fără nico restricție, Persoanele care vin din țări portocalii, au nevoie de test înainte de plecare, iar cei care vin din zone roșii, vor sta obligatoriu în carantină”, a adpugat Ioana Răduca.

REGULI NOI DE CĂLĂTORIE ÎN UE

  • Persoanele care provin din zonele verzi – fără restricții
  • Persoanele care provin din zone portocalii – test înainte de plecare
  • Persoanele care provin din zone roșii – carantină
  • Minorii care călătoresc cu părinții – scutiți de carantină