• Coreea de Nord va redeschide orașul montan Samjiyon pentru turiști străini în decembrie 2024, după aproape cinci ani de închidere a frontierelor din cauza pandemiei Covid-19.
  • Orașul Samjiyon, situat la poalele muntelui Paektu, a fost supus unor reamenajări majore, inclusiv construcția de hoteluri, stațiuni de schi și alte facilități turistice.
  • Coreea de Nord a permis deja turiștilor ruși să intre în țară de la începutul anului 2024, în contextul întăririi relațiilor dintre cele două națiuni.

Coreea de Nord va redeschide un oraș pentru turiștii străini în decembrie, după aproape cinci ani de închidere a frontierelor din cauza pandemiei Covid, conform BBC.

Cel puțin doi operatori de turism cu sediul în China au anunțat că turiștilor li se va permite în curând să viziteze orașul montan Samjiyon din nord. Reclusa Coreea de Nord s-a închis în sine la începutul pandemiei, în anul 2020. Aceasta a început să reducă restricțiile abia la mijlocul anului trecut.

De asemenea, închiderea frontierelor a redus importurile de bunuri esențiale, ceea ce a dus la penurii alimentare agravate de sancțiunile internaționale din cauza programului nuclear al țării. „Până acum doar Samjiyon a fost confirmat oficial, dar credem că Pyongyang și alte locuri se vor deschide și ele!!!” KTG Tours din Shenyang a scris miercuri pe pagina sa de Facebook.

Recomandări

ISRAELUL ATACĂ HEZBOLLAH
TRUMP: KAMALA HARRIS M-A SUNAT
ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
BILLIE VOTEAZĂ CU KAMALA
S-A ALES FUMUL
ELEVII-S GATA, ȘCOALA BA

Koryo Tour din Beijing a declarat că turiștii ar putea vizita „potențial” și alte părți ale Coreei de Nord în decembrie. „După ce am așteptat mai mult de patru ani pentru a face acest anunț, Koryo Tours este foarte entuziasmat de deschiderea din nou a turismului nord-coreean”, a declarat miercuri pe site-ul său.

Samjiyon se află la poalele celui mai înalt munte din Coreea de Nord, Paektu, care se află la granița dintre China și Coreea de Nord. Acesta este cunoscut pentru atracțiile sale de iarnă.

Propaganda din Pyongyang afirmă că muntele este locul unde fondatorul Coreei de Nord, Kim Il Sung, a luptat împotriva forțelor de ocupație japoneze și a lansat revoluția. El este bunicul actualului Președinte Kim Jong Un. De asemenea, se afirmă că Paektu este locul în care s-a născut tatăl actualului Președinte, Kim Jong Il.

În ultimii ani, Samjiyon a fost supusă unei reamenajări majore, Kim dezvăluind, în iulie, planurile de a reconstrui aeroportul, de a transforma o bază militară de schi într-o stațiune și de a construi noi căi ferate și hoteluri pentru turiștii străini, potrivit presei de stat.

Kim a declarat că planurile de „revitalizare a turismului internațional” vor viza vizitatorii din țările „prietene”.

Coreea de Nord a permis turiștilor ruși să intre în țară doar de la începutul anului 2024, pe fondul încălzirii relațiilor dintre cele două națiuni. Nu este clar dacă redeschiderea frontierelor Coreei de Nord se aplică turiștilor din toate națiunile sau doar acelor țări pe care le consideră „prietenoase”.

Abia în luna august a anului trecut, Coreea de Nord a permis întoarcerea cetățenilor care au rămas pe dinafară din cauza controalelor la frontiere, fiind una dintre ultimele țări care a făcut acest lucru.

Citește și