• Lucrările la Podul Prieteniei vor dura 4 luni și jumătate, iar șoferii care pleacă în vacanță cauta rute ocolitoare.
  • Podul Prieteniei intră în reparații începând cu data de 10 iulie.
  • Poți folosi folosi podul Calafat-Vidin, sau legăturile cu bacul din Călărași.

Aștepți vacanța și probabil relaxarea ta înseamnă Grecia sau Bulgaria. Trebuie să știi că vei avea timpi de așteptare în trafic, iar asta după ce autoritățile din Bulgaria au informat oficialii români că vor face lucrări pe partea lor din Podul Prieteniei care vor dura aproximativ 4 luni şi jumătate pentru fiecare dintre benzi, în total 9 luni. Se va circula pe o singura bandă, alternativ, iar circulația va fi dirijată cu ajutorul unor semafoare.

În fiecare sezon estival, podul Giurgiu-Ruse este tranzitat de peste un milion de români, care vor trebui să se înarmeze cu răbdare atunci când vor merge în vacanțe.

Cum pot ocoli românii Podul Prieteniei?

Dacă nu vor să călătorească cu avionul, șoferii care se pregătesc să plece în vacanță cu mașina pot ocoli în Dolj pe la podul Calafat-Vidin, în Constanța pe la Negru Vodă sau pe la punctul Ostrov-Silistra. Există și varianta de trecere cu bacul. Așadar, soferii trebuie să traverseze Dunărea la Zimnicea și Bechet.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Totuși, dacă românii vor să se întoarcă cu mașina în România pe la podul Giurgiu-Ruse, Ministerul de Interne a venit cu câteva sugestii pentru a economisi timp. Șoferii trebuie să vină cu taxa de pod pregătită sau să plătească cu cardul. O altă recomandare este stabilirea din timp a rutelor și a programului.

Citește și