• Primăria orașului Veneția vrea să reducă vizitele în zilele aglomerate.
  • Taxa de 5 euro pentru vizitatorii de o zi intră în vigoare săptămâna aceasta.
  • Localnicii și vizitele pe insulele Burano și Murano scapă de taxă.

Orașul Veneția introduce săptămâna aceasta o taxă de intrare pentru turiști. Măsura va intra în vigoare de sâmbătă, 27 aprilie, și va dura până pe 5 mai, urmând să fie aplicată în fiecare weekend.

Cum va funcționa noua taxă de intrare în Veneția?

Taxa de intrare de 5 euro va fi impusă vizitatorilor care vin doar pentru o zi în centrul istoric al Veneției, regiunea lagunară. Nu se va aplica pentru cei care călătoresc direct spre insulele minore, cum ar fi Burano și Murano, nici pentru localnici sau navetiști. Cei care sunt scutiți de taxă trebuie să își înregistreze vizita online. Taxa se va aplica sâmbăta și duminica, de la 8:30 la 16:00, cu excepția zilelor de 1 și 2 iunie, și va continua până pe 14 iulie.

Ce scop are introducerea acestei taxe?

Scopul este de a redistribui fluxul de turiști, încurajând vizitele în perioade mai puțin aglomerate pentru a atenua presiunea asupra infrastructurii orașului.

Recomandări

UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE

Dar si de a descuraja vizitele în zilele aglomerate și de a gestiona capacitatea orașului, pentru a reduce impactul negativ al turismului de masă. Veniturile generate de această taxă vor acoperi costurile sistemului de rezervare, nu pentru a genera profit.

Ce a determinat Veneția să introducă această taxă de intrare?

Veneția se confruntă cu o presiune enormă din cauza numărului mare de turiști, depășind cu mult populația rezidentă, care este de doar 50.000 de persoane. În 2022, orașul a înregistrat 3,2 milioane de vizitatori care au înnoptat în centrul istoric. Această aglomerație zilnică, adesea amplificată de turiștii de pe vasele de croazieră, pune în pericol atât calitatea vieții localnicilor, cât și conservarea siturilor istorice și a ecosistemelor fragile.

Citește și