• Răpirea și uciderea unor călători americani în această săptămână în Matamoros, Mexic aflat la granița cu Brownsville, Texas, a pus în evidență violența într-o țară în care milioane de vizitatori internaționali se adună în fiecare an.
  • Departamentul de Stat al SUA a emis avertismente de nu călătoriți”pentru șase stat din Mexic, inclusiv pentru statul Tamaulipas, unde se află Matamoros.
  • „Este relativ sigur pentru călători să se îndrepte spre destinațiile turistice și marile centre urbane, cum ar fi Mexico City, Guadalajara și Monterrey”, a declarat expertul în securitate Jaime Lopez-Aranda

Răpirea și uciderea unor călători americani în această săptămână în orașul Matamoros, Mexic aflat la granița cu Brownsville, Texas, a pus în evidență violența într-o țară în care milioane de vizitatori străini se adună în fiecare an. Cei patru se îndreptau spre Matamoros, cândva o destinație populară pentru vacanța de primăvară, dar care acum este invadată de violență din cauza luptelor interne ale cartelurilor.

Grupul a fost prins într-un schimb de focuri mortal la scurt timp după ce a intrat în oraș și a fost răpit de bărbați înarmați. Doi dintre ei au murit în timpul incidentului, în timp ce ceilalți doi au fost salvați marți.

Zachary Rabinor, fondator și director executiv al companiei de turism Journey Mexico, subliniază că violențele din această săptămână s-au petrecut departe de unele dintre cele mai căutate destinații turistice din Mexic, într-un stat care deține de mult timp un avertisment „nu călătoriți” al Departamentului de Stat al SUA.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Criminalitatea și răpirile” sunt enumerate ca fiind cauza recomandărilor în unele state, inclusiv în Tamaulipas. Restul avertismentelor enumeră „criminalitatea” ca motiv pentru a nu călători, pentru a reconsidera sau pentru a fi prudenți.

Dintre cele 32 de state din Mexic, SUA au emis avertismente de nivel 4 („nu călătoriți”) pentru șase dintre ele, inclusiv Tamaulipas, unde se află Matamoros, din cauza riscurilor de infracțiuni și răpiri. Celelalte cinci sunt Colima, Guerrero, Michoacan, Sinaloa și Zacatecas.

Dintre celelalte 26 de state, șapte au în vigoare avertismente de nivel 3 („reconsiderați călătoria către”) și 17 de nivel 2 („atenție sporită”). Quintana Roo – unde se află populara destinație turistică Tulum – și Ciudad de Mexico se încadrează în categoria de nivel 2 din cauza riscului de criminalitate. Statele Campeche și Yucatan sunt considerate complet sigure pentru călătorii.

Iată ce trebuie să știi despre siguranța călătoriilor în Mexic:

Zborurile internaționale au crescut cu 13% în ianuarie, comparativ cu ianuarie 2019, înainte ca pandemia să se instaleze în întreaga lume.

Pentru călătoriile în Mexic, Lopez-Aranda, expert în securitate spune că măsurile de precauție ar putea include:

  • Călătoria cu un șofer de încredere într-un vehicul privat
  • Călătorind numai în timpul zilei în afara centrelor urbane sau în locații cu risc mai ridicat
  • Evitarea locurilor cu probleme din marile orașe
  • Evitarea călătoriei de unul singur
  • Să rămâneți la curent cu știrile și alertele guvernamentale
  • Să va asigurați că telefonul mobil este încărcat

Toate aceste sfaturi sunt măsuri care trebuie luate la destinație, dar o mare parte din măsurile de precauție ale unei călătorii se fac înainte de a face rezervări.

„Este important să împărtășiți toate planurile cu prietenii și familia de acasă. De asemenea, în timpul călătoriei, ar trebui să mențineți o comunicare constantă pentru a vă asigura siguranța și pentru a discuta orice risc potențial care ar putea apărea”, spune el.

Ar trebui să aveți la dumneavoastră copii ale documentelor, informații de contact pentru ambasada sau consulatul țării dumneavoastră și locația celui mai apropiat spital. O asigurare care să vă acopere în țara de destinație este, de asemenea, esențială.

„Deși aceste conflicte pot fi imprevizibile, ele au loc aproape întotdeauna între și între grupurile de crimă organizată”. Dacă vă simțiți inconfortabil, încercați să vă îndepărtați imediat de situația sau de mediul respectiv, spune Lopez-Aranda.