Emiratele Arabe Unite interzic pagere în timpul zborurilor după atacul din Liban

Emirates Airlines, compania aeriană națională a Emiratelor Arabe Unite, a anunțat interzicerea transportului de pagere și stații radio portabile (walkie-talkies) pe toate zborurile sale.

Această decizie se aplică atât bagajelor de cală, cât și celor de mână, pentru toate zborurile care pleacă din, sosesc în sau tranzitează Dubai.

Contextul deciziei

Măsura vine la câteva săptămâni după ce o serie de atacuri în Liban au vizat dispozitivele de comunicare ale grupării Hezbollah.

În aceste atacuri, pagere și stații radio au fost detonate de la distanță, provocând numeroase victime.

Deși Israelul nu a revendicat oficial aceste atacuri, este considerat responsabil de către multe surse.

Tuturor pasagerilor care călătoresc pe zboruri spre, dinspre sau prin Dubai le este interzis să transporte pagere și walkie talkie în bagajul de mână sau în bagajul de cabină”, a precizat Emirates în declarația sa.

Astfel de articole găsite în bagajele de mână sau în bagajele înregistrate ale pasagerilor vor fi confiscate de poliția din Dubai.

În plus față de aceste restricții privind siguranța pasagerilor, Emirates a anulat zborurile din capitala Libanului, Beirut, până la 15 octombrie și a amânat zborurile din Iran și Irak până la 7 octombrie, conform The Hill.

Alte companii au urmat exemplul. Gerald Steinberg, președintele ONG Monitor, a declarat că atacul de la mijlocul lunii septembrie asupra dispozitivelor a fost în mare parte „nedetectat”, ceea ce rămâne o preocupare pentru oamenii din zonă.

Exit mobile version