• Orașul Helsinki este renumit pentru clădirile sale moderne și inovatoare, precum Temppeliaukio Church (Biserica Stâncii), o biserică construită în interiorul unei stânci.
  • Bodø este un oraș în plină ascensiune, desemnat Capitală Europeană a Culturii în 2024.
  • Stockholm este o capitală unică, în care viața metropolitană se îmbină armonios cu plăcerile activităților în natură.

Grecia se confruntă cu cel mai timpuriu val de căldură din istoria sa, mai mulți turiști murind din cauza temperaturilor ridicate, scrie The Independent.

Temperaturile au depășit 44 de grade Celsius, iar un meteorolog a avertizat că actualul val de căldură mortală „va intra în istorie” ca fiind cel mai timpuriu val de căldură estivală din Grecia din ultimii 100 de ani.

Cu toate acestea, în timp ce temperaturile cresc în sudul Mediteranei, tendința de a petrece „vacanțe răcoroase” în nord continuă să crească.

Recomandări

AVEM DATELE ALEGERILOR!
TRUMP VS. BIDEN, CINE ARE DREPTATE?
CE SE ALEGE DE UK
AZI ÎNCEPE NEVERSEA
AZI SĂRBĂTOREȘTI ZIUA INDEPENDENȚEI SUA
BRIDGERTON E IARĂȘI ÎN TOP

Fie că faceți baie în Marea Baltică sau luați masa în aer liber deasupra Cercului Arctic, vacanțele la latitudini mai mari promit să fie extrem de plăcute în timpul lunilor de vară.

Helsinki, Finlanda

Capitala Finlandei se anunță a fi unul dintre cele mai cool city break-uri din Europa, cu un scor ridicat în ceea ce privește trendy-ul. Verile sunt suficient de calde pentru a petrece timp pe una dintre numeroasele insule ale arhipelagului, care prind viață în aceste luni.

Mergeți la Lonna, la o plimbare cu feribotul de 10 minute de la Piața Pieței, pentru a face flip-flop între o casă fierbinte și revigorantul Golf al Finlandei la una dintre cele mai bune saune publice din oraș. Mai la sud, Pihlajasaari are stânci stâncoase, stații de grătar și un traseu natural.

În oraș, mai multe restaurante au primit stele în noul ghid Nordic Michelin, inclusiv excelentul Room by Kozeen Shiwan, cu 14 locuri – o memorie comestibilă a vieții pline de culoare a bucătarului originar din Irak, prezentată în feluri de mâncare la fel de teatrale.

La 40 de minute cu mașina de oraș, parcul național Nuuksio are, de asemenea, o serie de trasee umbroase pentru drumeții și lacuri limpezi în care vă puteți răcori.

Bodo, Norvegia

Desemnat Capitală Europeană a Culturii 2024, acest oraș din nordul Norvegiei, care se dezvoltă rapid, combină atracțiile urbane cu accesul facil la minunile naturale, fiind unul dintre cele mai pitorești locuri de pe planetă.
Situat deasupra Cercului Polar Arctic, pe o peninsulă între două fiorduri, orașul se află într-o poziție ideală pentru a experimenta Soarele de la miezul nopții – fie într-o excursie, fie la o baie nocturnă sau la o partidă de golf la Bodo Golfpark.

Răcoriți-vă cu o plimbare cu barca până la Saltstraumen, cel mai puternic maelstrom din lume, unde 400 de milioane de metri cubi de apă traversează o strâmtoare îngustă, sau o excursie la unul dintre cei mai accesibili ghețari din Europa, Svartisen.

Stockholm, Suedia

Nu există multe capitale de țară în care este posibil să se combine toate facilitățile vieții metropolitane cu plăcerile activităților naturale. Compus din peste 30 000 de insule, arhipelagul Stockholm se întinde pe o suprafață de peste 650 de mile pătrate și poate fi explorat cu ușurință într-o oră de la plecarea din oraș.

Bucurați-vă de viața la malul mării la Hotell Furusund, o casă istorică confortabilă în care zona de luat masa și dormitoarele sunt decorate cu obiecte de marinărit. Faceți plimbări cu caiacul în jurul insulei sau relaxați-vă într-o saună suspendată în apă.

Apropiați-vă de natură în una dintre cabanele ecologice din lemn de la Lidö Värdshus. În cursul acestui an, va fi lansat un nou traseu de drumeții, care face parte dintr-un nou traseu ce traversează 22 de insule de la nord la sud.

Citește și