• Spania, Italia, Grecia, Bulgaria și Turcia, în topul destinațiilor de vacanță pentru această vară
  • Însă, aceste țări se află pe lista galbenă a României
  • Sunt țări care au decis să atragă turiștii cu vaccinul anti-COVID

Spania, Italia, Grecia, Bulgaria și Turcia sunt în topul destinațiilor pentru această vară. Toate cele cinci țări sunt însă, și pe lista galbenă a României. Asta înseamnă că, la întoarcere, vei sta 10 zile în carantină dacă nu ești vaccinat sau vindecat.

Condițiile sunt ușor de îndeplinit. Dacă ai dovada vaccinării poți să te cazezi fără probleme în Grecia sau în Bulgaria, iar celelalte țări continuă să ceară un test PCR negativ. Spania și Turcia te primesc doar dacă ai completat un formular online cu informații sanitare, iar Italia impune carantina de cinci zile și testarea la finalul izolării.

Cum s-ar putea schimba măsurile acestea odată cu introducerea pașaportului de vaccinare?

Se presupune că va simplifica tranzitarea țărilor membre UE, mai ales pentru cei care s-au vaccinat pentru COVID-19. Spania, de pildă, nu va mai cere din iulie nici teste PCR și nici carantina pentru turiștii care sosesc imunizați. Și cei care nu au avut încă acces la un vaccin se vor bucura de acest certificat verde. Sub forma unui cod QR vor putea să arate toate datele despre testele PCR negative sau dovada că au depășit boala și că au anticorpi.

Recomandări

LASCONI ESTE NOUL PREȘEDINTE AL USR
CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA

De asemenea, sunt câteva țări care au decis să atragă turiștii cu vaccinul anti-COVID. În Serbia poți să alegi între cinci tipuri de vaccin, la Moscova turiștii străini sunt ademeniți să se vaccineze cu Sputnik.

Dar dacă vrei în Caraibe, te poți duce în Cuba, unde te vei imuniza cu Soberana 2, serul pe care regimul de la Havana îl așază acum lângă alte atracții locale precum plaja, marea și el mojito.

Autoritățile din New York, Florida și Alaska oferă și ele vaccinul pentru vizitatori, iar în Dubai poți să combini vaccinarea cu shopping-ul, mai ales dacă ai 50.000 de euro pentru un sejur de lux de 21 de zile ca să primești și rapelul.