Idei de vacanţă în vreme de coronavirus. Uite ce preferă românii de teama Covid-19

Idei de vacanţă în vreme de coronavirus. Uite ce preferă românii de teama Covid-19 Sursă foto: Profimedia
  • 50% dintre români vor să îşi petreacă vacanţa din următoarea perioadă în ţară de teama Covid-19.
  • Printre destinaţiile preferate de români se numără Braşov, Constanţa sau Cluj-Napoca.
  • Tu te-ai gândit unde vrei să pleci în vacanță?

Un studiu realizat de Hospitality Culture Institute şi firma de cercetare de piaţă Exact Business Solutions arată că printre destinaţiile preferate de români se numără Braşov, Constanţa și Cluj-Napoca. 35% dintre respondenţii studiului încă nu şi-au planificat zilele libere de anul acesta, doar 15% doresc să îşi petreacă concediul în străinătate, iar 7% nu vor avea concediu sau îl vor petrece acasă. 52% dintre românii care preferă să călătorească de obicei în România au educaţie ridicată, iar 48 la sută au educaţie medie.

53% dintre românii care călătoresc mai des în ţară decât în străinătate înregistrează mai puţin de 4.000 de lei venituri medii/gospodărie. 33% dintre aceştia sunt angajaţi, 29% sunt experţi/specializaţi în anumite domenii, iar 29% nu lucrează în prezent (şomaj sau concediu post-natal). Dintre românii care preferă vacanţele în destinaţiile din ţara noastră, 33 la sută merg într-un city-break de două ori pe an, iar 30% merg o dată la fiecare 2-3 luni.

De asemenea, 40% dintre turiştii români alocă pentru vacanţă într-o destinaţie locală între 501 şi 1000 lei/persoană pentru un city break, iar 34% bugetează mai puţin de 500 de lei/persoană pentru un city break .

În ceea ce priveşte mijlocul de transport preferat pentru o vacanţă în România, 64% dintre români merg cu maşină personală, iar 13% cu trenul. 31% dintre turiştii locali care călătoresc în România preferă să se cazeze într-o locaţie informală (la gazdă), iar 45 la sută aleg să plătească doar pentru cazare.