• Lufthansa testează un nou concept de aşezare în avion la clasa economică
  • Un pasager își poate rezerva un rând de scaune unde poate să doarmă
  • Plătești cu 260 de euro în plus la bilet ca să ai condiții ca la business-class

Te-ai gândit că poți să zbori la economic ca la business? Ei bine, s-a gândit Lufthansa pentru tine. Compania germană de transport aerian testează un nou concept de așezare în avion la clasa economică.

Cum distanțarea e o preocupare peste tot de când a început criza Covid, acum îți poți rezerva un rând de scaune unde poți să dormi. Pentru 260 euro în plus la prețul biletului. Asta dacă ai treabă pe ruta dintre Frankfurt-Sao Paulo.

Primești o pătură, o pernă şi o saltea. Mai mult, ai prioritate la îmbarcare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

Designerul Stephan Pelger călătorește frecvent cu avionul la business class.

Motivele pentru care călătoresc foarte mult, mai ales în Germania și cu Lufthansa foarte des, este pentru că îi am pe părinții mei acolo, respectiv pe mama. Pentru long-distance, într-adevăr, scaunele au o lărgime mult mai mare și atunci cele trei locuri își fac sens. Pentru că un business-class este de trei ori mai scump, iar acești 260 de euro pentru long-distance ar putea să fie o investiție foarte bună”, spune Stephan Pelger.

Conceptul nu este pe placul altor companii. Blue Air motivează că are zboruri pe rute scurte iar cei de la Tarom spun că nu este o prioritate, deocamdată.
“Nu avem nevoie de acest concept pentru că noi avem zboruri pe rute scurte”, spune Oana Petrescu, CEO Blue Air.

“Momentan nu este o prioritate. Dacă pe viitor va fi nevoie pentru confortul pasagerilor, vom lua în calcul”, spune Mihaela Bivol, reprezentant Tarom.