Marea Britanie nu va mai accepta trecerea frontierei în baza buletinului începând cu octombrie 2021

Marea Britanie nu va mai accepta trecerea frontierei în baza buletinului începând cu octombrie 2021 Sursa Foto: Profimedia
  • Marea Britanie nu va mai accepta trecerea frontierei în baza cărţilor de identitate începând din octombrie 2021.
  • Cetăţenii UE vor putea intra în Marea Britanie doar cu paşaportul.
  • Marea Britanie încă negociază cu UE un acord privind relaţiile post-Brexit.

Marea Britanie a anunţat, joi după-amiază, că intenţionează să nu mai permită accesul cetăţenilor din statele Uniunii Europene în baza cărţilor de identitate începând din octombrie 2021, în contextul încheierii tranziţiei post-Brexit pe 31 decembrie 2020.

Guvernul Boris Johnson a publicat o versiune actualizată a Modelului de administrare a frontierei dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană.

Astăzi, 8 octombrie, Guvernul a intensificat pregătirile pentru încheierea tranziţiei post-Brexit prin publicarea unei versiuni actualizate a Modelului de operaţionalizare la frontiere, care conţine detalii suplimentare despre modul în care va funcţiona frontiera dintre Marea Britanie şi UE şi despre măsurile pe care vor trebui să le ia companiile active în domeniul comerţului, transportatorii şi pasagerii„, anunţă Executivul de la Londra într-un comunicat postat pe site-ul propriu.

Cum va funcţiona frontiera dintre Marea Britanie şi UE la finalul perioadei de tranziţie

Noile reguli le oferă detalii suplimentare companiilor şi pasagerilor despre modul în care va funcţiona frontiera dintre Marea Britanie şi UE la finalul perioadei de tranziţie. Transportatorii vor avea nevoie de un Permis de acces de tip Kent pentru a trece frontiera. Modelul confirmă măsura potrivit căreia cărţile de identitate din Uniunea Europeană, Spaţiul Economic European şi Elveţia nu vor fi acceptate pentru călătoriile în Marea Britanie, inclusiv pentru şoferi, începând din octombrie 2021„, precizează Guvernul de la Londra.

Accesul cetăţenilor din ţările Uniunii Europene pe teritoriul Marii Britanii va fi permis doar în baza paşapoartelor începând din octombrie 2021, subliniază Guvernul britanic.