Nota de plată a vacanţelor. ZF: Turiştii români au lăsat 2,6 miliarde de euro pe vacanţele în afara ţării în această vară

09 April 2022, United Kingdom, London: Passengers stand at Terminal 2 in Heathrow Airport as the Easter holiday season begins in the UK. Photo: Steve Parsons/PA Wire/dpa

Turiştii români au cheltuit în această vară 2,6 miliarde de euro pe vacanţele în afara ţării, potrivit calculelor făcute de Ziarul Financiar pe baza datelor Băncii Naţionale a României, un nivel similar cu cel înregistrat anul trecut în aceeaşi perioadă.

Românii au călătorit în această vară în Turcia, Grecia, Italia, Anglia şi Spania.

Cele mai multe zboruri care au plecat de pe Otopeni, cel mai mare aeroport din ţară, au fost către diferite destinaţii din Italia.

În primele opt luni ale acestui an, românii au scos din buzunare 5,9 mi­liarde de euro pe vacanţele în afara ţării, pe când în aceeaşi perioadă a anului trecut suma s-a ridicat la 5,7 mi­liarde euro.

Cu un astfel de ritm de creştere, suma lăsată de români s-ar putea apropia de 9 miliarde de euro în acest an, faţă de 8,5 mld. euro în 2023, un record la acest capitol.

Mulţi dintre străinii care ajung în România sosesc în marile oraşe, Bucureştiul fiind prima destinaţie a turiştilor străini.

Mulţi dintre turiştii străini vin în România în scopuri de business, în principal în Bucureşti, cel mai important pol de business din ţară.

Exit mobile version