• Femeile din India pot alege dacă vor să stea lângă bărbați în avion.
  • Compania aeriană IndiGo rezervă rândurile 1-3 și 11-12doar pentru femei.
  • Locurile din avion doar pentru femei sunt cât mai aproape de ieșire.

Zboruri mai sigure pentru femeile singure – nu mai joacă ruleta rusească atunci când călătoresc cu avionul – vor vedea cine le e camarad de drum! O companie aeriană vrea să ofere femeilor care călătoresc singure confort și siguranță. Astfel, IndiGo, cea mai mare companie aeriană low cost din India va oferi pasagerelor locuri pe rândurile 1-3, respectiv 11-12, cât mai aproape de ieșire și cât mai departe de bărbați. În timpul procesului de check-in online, pasagerii de sex feminin se pot uita pe un plan cu locurile ocupate – cele ale femeilor sunt marcate cu roz.

Serviciul gratuit și fără costuri în plus face parte din programul 6E SAFE și e prima dată când industria aviației le oferă femeilor posibilitatea să își aleagă locul. Trenurile și autobuzele din India au fost cu un pas înainte și au permis deja femeilor să își rezerve locuri lângă alte femei.

Reacțiile n-au lipsit de pe platforma Reddit, unii spun că este o alegere bună și femeile se vor simți în siguranță, alții spun ca e discriminare ceea ce face compania aeriană.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Citește și