• În Islanda a început o nouă eră de activitate seismică.
  • Până în martie 2021, vulcanul nu a avut activitate timp de 800 de ani.
  • Japonezii au dat jos prelata care acoperea muntele Fuji.
  • Prelata îi împiedica pe turiști să pozeze muntele Fuji.
  • Japonezii au renunțat la prelată din cauza vremii.
  • Japonezii au acoperit priveliștea spre muntele Fuji în mai.

Vulcanii fac spectacol în Islanda. Pe peninsula Reykjanes din sud-vestul țării a avut loc a 6-a erupție vulcanică din decembrie încoace. Deși până în martie 2021, în regiune nu mai erupsese niciun vulcan de 8 secole, țara găzduiește în prezent 33 de sisteme vulcanice active – cel mai mare din lume.

Japonezii care au acoperit priveliștea spre muntele Fuji s-au răzgândit și au dat jos prelata care stătea între turiști și pozele cu muntele. Prelata a fost dată jos pentru că în zonă urmează furtuni puternice care puteau să o rupă, dar locul e acum bine păzit ca turiștii să nu mai lase mizerie în urma lor și să nu distrugă mediul înconjurător, scrie BBC.

Acesta a fost și motivul pentru care japonezii au ridicat prelata în luna mai, atunci când locul s-a umplut de turiști după ce a devenit celebru pe social media. Japonezii i-au amenințat pe turiști că pun prelata la loc dacă revin la obiceiurile proaste.

Recomandări

ISRAELUL ATACĂ HEZBOLLAH
ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
BILLIE VOTEAZĂ CU KAMALA
S-A ALES FUMUL
ELEVII-S GATA, ȘCOALA BA
PLANUL LUI ZELENSKI

Primăria a înlăturat prelata pe 15 august înainte de trecerea unui taifun şi a decis să nu o mai monteze din nou. Fotografiile, realizate de pe acest trotuar îngust aflat de-a lungul unei şosele foarte circulate, deveniseră extrem de populare pe reţelele sociale, deoarece combinau o vedere a majestuosului vulcan cu un minimarket „Lawson” în prim-plan, un fel de simbol al Japoniei contemporane.

Citește și