• În cea mai afectată ţară europeană, pericolul de infectare este minim dacă respecţi anumite reguli
  • Luminiţa, asistentă medicală româncă la un spital din Roma, te asigură că poţi să te bucuri de concediu fără griji
  • La vamă trebuie doar să-ţi înregistrezi temperatura

Știi deja că biletele de avion s-au ieftinit cu 10% faţă de vara anului trecut. Dacă plănuieşti să pleci la Roma sau Milano, poate te întrebi cât de sigură este ţara cu aproape 250.000 de persoane afectate de COVID-19.

Luminiţa Beldianu, asistentă medicală la Secţia de Boli Infecţioase  a Spitalului Universitar Policlinico Umberto Primo din Roma, te linişteşte. Românca tratează de trei luni bolnavii de coronavirus. Pentru o siguranţă mai bună, ea îţi recomandă să călătoreşti cu masca de protecţie FFP2. În farmaciile Italiei o găseşti la 8 euro bucata.

Odată ajuns într-un aeroport italian ţi se va măsura temperatura. Dacă nu depăşeşte 37,5 °C, eşti liber să te bucuri de vacanţă. Regulile pe care trebuie să le respecţi sunt puţine. Masca de protecţie, oricare ar fi ea, este obligatorie în toate spaţiile închise. Dezinfectează-ţi mâinile ori de câte ori ai ocazia la dozatoarele publice sau poartă gelul cu tine. Dacă vrei să mergi la plajă descarcă aplicaţiile „spiaggia” din regiunea în care aterizezi şi rezervă un şezlong. Mai departe nu rămâne decât să te bucuri de mare şi apa sărată.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

Uite ce spune Luminița Beldianu, asistentă medicală: „Măştile chirugicale sunt măşti de protecţie, dar în spaţii închise se preferă măştile ffp2. Pericolul de infecţie, chiar dacă se menţine în oraş, îl poţi evita cu o astfel de mască. Ai grijă, pune-o în bagaj şi te aşteptăm în vacanţă la Roma.“