Portofino a devenit „câmp de luptă” între vecini din cauza…aerului condiționat

Portofino, stațiunea de pe coasta italiană, a devenit un adevărat câmp de luptă între vecini – se spionează mai ceva ca rușii.

Canicula și regulile stricte împotriva instalării aparatelor de aer condiționat au transformat locuitorii din Portofino în adevărați detectivi. Aerul condiționat nu e interzis în totalitate – localnicii trebuie să ceara mai întâi permisiunea și să-l amplaseze în așa fel încât să nu strice imaginea clădirilor colorate.

Potrivit autorităților locale, au fost depuse numeroase plângeri anonime. Între ianuarie și mai, s-au înregistrat 22 de aparate montate ilegal pe acoperișuri și terase, iar alte 15 au fost instalate de la începutul lunii iunie. Cine nu respectă regulile, plătește scump – amenzile încep de la 43 de mii de euro.

Dar totuși, ce le descrețește frunțile italienilor? Muzica! Suoni dal Legno a început acum o săptămână și se va încheia vineri. Cea de a 16-a ediție a festivalului, oferă un program amplu cu recitaluri ale unor chitariști de renume, precum Giuliano Balestra. Piesele sunt interpretate cu instrumente tradiționale din lemn realizate de luthieri italieni.

Exit mobile version