• Românii cheltuie cu 40% mai mult pe vacanță față de anul trecut.
  • Românii preferă sejurul de 7 zile în iulie și august.
  • 60% din turiști aleg destinații pe care le-au mai văzut.
  • Generațiile X și Z nu vor să viziteze aceleași locuri în concediu.
  • Grecia rămâne cea mai populară destinație internațională.
  • Românii preferă ca destinații de vacanță: Bulgaria, Italia și Turcia.

Au scos banii de la saltea – concediul e mai presus decât orice pentru români! Vara asta românii cheltuie mai mult pe vacanță – și-au mărit bugetul cu 40%. Sejurul lor preferat este cel de 7 zile în iulie și august – 60% dintre români preferă să meargă în locații pe care le-au mai vizitat în anii trecuți, arată studiul făcut de „Piaţa de Turism – Vacanţa de vară 2024″.

Românii care nu pleacă în străinătate, merg pe litoralul românesc – peste 50% au zis că merg la mare. Generațiile X și Z sunt mult mai curioase să vadă locații noi și nu revin la cele pe care le-au vizitat. Grecia e cea mai dorită destinație pentru 30% dintre turiștii români urmată de Bulgaria cu 16%, Italia 14% și Turcia 13%.

Majoritatea românilor călătoresc în grupuri mici: 45% vor pleca în vacanță cu o altă persoană, iar 21% aleg să călătorească în grupuri de trei persoane. Interesul pentru vacanțele de vară este similar cu cel din 2017, iar lunile iulie (33%) și august (37%) rămân preferatele românilor pentru concedii.

Recomandări

REZULTATELE EN AU FOST AFIȘATE
MACRON REUȘEȘTE O LOVITURĂ DE POKER
RO PUNE PREȚ PE GAZUL DIN MAREA NEAGRĂ
ANM: PLOILE CONTINUĂ ȘI ASTĂZI
ARMATA ISRAELULUI CERE ÎNCETAREA FOCULUI
IVAN DĂ 18 MIL. PE DIGITALIZARE

Citește și