• O navă de croazieră electrică cu emisii zero, care va călători pe mările lumii începând cu 2030, acesta e propunerea companiei norvegiană de croaziere Hurtigruten.
  • Pentru a reduce dependența de baterii, nava va fi echipată cu trei vele retractabile, care se vor ridica de pe punte și vor profita de puterea vântului pentru a înainta.
  • Nava va fi concepută astfel încât să minimizeze rezistența aerului, contribuind la o eficiență energetică sporită.

O navă de croazieră electrică cu emisii zero, care va călători pe mările lumii începând cu 2030, acesta e propunerea companiei norvegiană de croaziere Hurtigruten.

Viziunea lor este una curajoasă și captivantă: o navă de croazieră dotată cu vele retractabile acoperite cu panouri solare, care va utiliza baterii de 60 de megawați pentru a funcționa predominant cu emisii zero, scrie CNN.

Eforturile lor sunt îndreptate spre crearea unor călătorii maritime sustenabile și prietenoase cu mediul înconjurător. Norvegia se bucură de un sistem de electricitate puternic bazat pe surse regenerabile în proporție de 98%, bateriile vor putea fi încărcate în porturi cu energie verde.

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
UN BAN DAI ȘI STAI ÎN RAI
AU SUBIECTE DE DISCUȚIE
GLUTEN FREE, CAKE FOR ME!
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE

Pentru a reduce dependența de baterii, nava va fi echipată cu trei vele retractabile, care se vor ridica de pe punte și vor profita de puterea vântului pentru a înainta. Velele vor fi acoperite cu panouri solare, generând astfel energie suplimentară pentru încărcarea bateriilor în timpul navigării. Nivelul bateriilor va fi afișat în mod vizibil pe partea laterală a navei, astfel încât oaspeții să fie conștienți de impactul energetic al călătoriei lor.

Nava va fi concepută astfel încât să minimizeze rezistența aerului, contribuind la o eficiență energetică sporită. În plus, o aplicație mobilă interactivă va fi disponibilă pentru oaspeți, permitându-le să monitorizeze consumul personal de apă și energie și să-și minimizeze impactul asupra climei.

Citește și: