Stațiunea Rânca, în topul preferințelor românilor. Cum a arătat minivacanța de 1 decembrie pe timp de pandemie

Cât ai bate din palme, a trecut și minivacanța de 1 decembrie. Cum posibilitățile în vreme de pandemie sunt puține, ai ales stațiunile montane de la noi.

La Rânca, în judeţul Gorj, a fost plin de turişti. Exact ca în vremurile bune. Pentru că nu a nins, proprietarii pârtiilor au pus tunurile de zăpadă în funcțiune.

„Suntem de trei zile. Pentru copii a fost minunat. Pentru părinţi, mai greu. Că trebuie să-i supravegheze,” spune o turistă.

„E pentru prima dată când vin la ski, aici. De obicei mergeam pe Valea Prahovei, dar e minunat aici. Ne gândim să facem chiar şi Crăciunul,” spune un alt turist.

A fost aglomerat, însă autoritățile au impus reguli stricte. Toată lumea a purtat mască și în restaurante numărul locurilor a fost limitat. Iulian Chirău, proprietarul unei pensiuni, spune că restricţiile nu i-au afectat afacerea. Are toate camerele ocupate, iar în restaurant primeşte mai puţini turişti.

„Au fost foarte mulţi oameni. S-a aşteptat mult să se servească masa. (…) Avem 30% din capacitate voie să servim. La cazare sunt serviciile normale care sunt în această perioadă pe dezinfectanţi, purtarea măştii,” povestește Iulian Chirău, proprietararul unei pensiuni din Rânca

Exit mobile version