• Din cauza zborurilor anulate, un student grec a călătorit 48 de zile pe bicicletă pentru a-și vedea familia.
  • Kleon Papadimitriou a mers pe bicicletă din Scoția până în Atena, adică aproximativ 3500 de kilometri.
  • Și-a cumpărat provizii pentru drum, un cort, un sac de dormit și a pornit la drum pe 10 mai, ajungând în Atena pe 27 iunie.

Kleon Papadimitriou, un student în vârstă de 20 de ani care studiază în Scoția, a călătorit aproximativ 3.500 de kilometri în 48 de zile pentru a ajunge la familia sa din Atena, relatează CNN.

Călătoria lui Papadimitriou pe bicicletă: o aventură de 48 de zile

Papadimitriou a vrut ca la final de martie să meargă acasă, precum ceilalți colegi de facultate, așa că și-a rezervat trei bilete de avion pentru a fi sigur că va avea un loc, știind situația COVID-19 ce se petrecea în lume.

Nu a avut noroc pentru că zborurile au fost anulate din cauza pandemiei de COVID-19, așa că i-a venit o idee: ce ar fi să meargă acasă pe bicicletă.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Așa că Papadimitriou și-a cumpărat cele necesare pentru drum și a călătorit aproximativ 3.500 de kilometri în 48 de zile pentru a ajunge acasă, în Atena, la ai săi.

Și-a cumpărat cort, provizii pentru drum și alte obiecte necesare pentru aventura sa de 48 de zile.

Singura condiție impusă de tatăl său

Familia nu a avut nimic împotriva ideii lui Kleon, crezând că este doar un gând care va dispărea rapid, însă pentru Kleon a fost o ambiție serioasă.

Văzând că puștiul nu de dezminte, tatăl său i-a cerut un singur lucru: să instaleze pe telefon o aplicație prin care familia să poată urmări traseul.

Pe 10 mai, Papadimitriou a pornit în călătoria care avea să-i schimbe viața. Studentul, în vârstă de 20 de ani, a declarat următoarele: „Având în vedere că sunt un introvertit, am fost forțat să ies din zona mea de confort de foarte multe ori. Adică dacă nu eram dispus să fac anumite lucruri, aș fi rămas fără loc de dormit sau nu aș fi avut apă. Drumul acesta m-a forțat să interacționez mult cu oamenii.”

Cum a fost primit acasă studentul care a călătorit aproximativ 3.500 de kilometri pe bicicletă

Pe 27 iunie, Kleon a ajuns acasă. Toată familia, dar și unii necunoscuți îl așteptau pentru a sărbători progresul făcut de băiat.

„A fost foarte emoționant. Ai mei au fost doi oameni însetați de aventură când erau tineri. Și cred că i-a emoționat și pe ei foarte tare să vadă acum că le calc pe urme. Cred că, înainte de toate, s-au simțit ușurați că am reușit să ajung acasă”, a dăugat Kleon Papadimitriou.

Între timp, Kleon a obținut un job pentru perioada verii. Spune că încă se gândește la călătoria sa.

„Cred că am evoluat, ca om. Am mai multă încredere în mine și în ceea ce pot face. Dacă nu aș fi făcut călătoria asta și m-ai fi întrebat dacă aș putea să o fac, ți-aș fi spus clar că nu, cine ar putea să facă așa ceva”, spune Kleon.

Kleon are și un mesaj către oamenii din toată lumea: „Când îți stabilești obiective foarte înalte, chiar dacă le atingi sau nu, vei evolua. Vei învăța multe lucruri despre tine și te vei surprinde”.